Hjertemuslinger har en fantastisk, mild smag med en lille smule sødme, og den bedste måde at tilberede dem er at dampe dem i smør og hvidvin og smage til med hvidløg, persille og lidt chili. Vender du friskkogt spaghetti i, så har du den klassiske italienske ret Spaghetti alle Vongole.
Spaghetti Vongole - spaghetti med hjertemuslinger
Ingredienser
-
- 1 kg hjertemusling
- 1 spsk. olivenolie
- 2 skalotteløg finthakket
- 1 chili frisk
- 2 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin tør
- 400 g spaghetti
- 1 citron økologisk
- 100 g smør
- 1 bundt persille
- 100 g parmesanost
Forberedelse
Tag hjertemuslingerne ud af nettet, og skyl og rens dem grundigt.
Hvis du vil være helt sikker på, at de er fri for sandrester, kan du lægge dem i en skål med rigeligt koldt og saltet vand i mindst 30 minutter og så skylle dem grundigt bagefter.
Sæt saltet vand over til spaghetti, og kom spaghettien i gryden, når vandet koger.
Svits skalotteløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt finthakket chili, presset hvidløg, muslinger og hvidvin. Lad muslingerne dampe under låg i 5 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, og hold dem lune. Du kan også hælde det hele i en sigte over en stor skål. Det er vigtigt, at du beholder al væden. Den skal du bruge nu.
Kog væden op i en fladbundet gryde. Pisk det kolde smør i, og smag til med revet citronskal og citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Sigt vandet fra spaghettien, og vend den straks i saucen. Tilsæt de dampede muslinger og hakket persille, og server straks. Evt. med masser af revet parmesan over.