
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
hjertemuslinger hjertemusling | 1 kg kg | |
olivenolie olivenolie | 1 spsk. spsk. | |
skalotteløg
skalotteløg (finthakket) | 2 | |
chilier
chili (frisk) | 1 | |
hvidløg hvidløg | 2 fed fed | |
hvidvin
hvidvin (tør) | 2 dl dl | |
spaghetti spaghetti | 400 g g | |
citroner
citron (økologisk) | 1 | |
smør smør | 100 g g | |
persille persille | 1 bundter bundt | |
parmesanost parmesanost | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpaghetti Vongole - spaghetti med hjertemuslinger
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hjertemuslinger har en fantastisk, mild smag med en lille smule sødme, og den bedste måde at tilberede dem er at dampe dem i smør og hvidvin og smage til med hvidløg, persille og lidt chili. Vender du friskkogt spaghetti i, så har du den klassiske italienske ret Spaghetti alle Vongole.
Tag hjertemuslingerne ud af nettet, og skyl og rens dem grundigt.
Hvis du vil være helt sikker på, at de er fri for sandrester, kan du lægge dem i en skål med rigeligt koldt og saltet vand i mindst 30 minutter og så skylle dem grundigt bagefter.
Sæt saltet vand over til spaghetti, og kom spaghettien i gryden, når vandet koger.
Svits skalotteløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt finthakket chili, presset hvidløg, muslinger og hvidvin. Lad muslingerne dampe under låg i 5 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, og hold dem lune. Du kan også hælde det hele i en sigte over en stor skål. Det er vigtigt, at du beholder al væden. Den skal du bruge nu.
Kog væden op i en fladbundet gryde. Pisk det kolde smør i, og smag til med revet citronskal og citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Sigt vandet fra spaghettien, og vend den straks i saucen. Tilsæt de dampede muslinger og hakket persille, og server straks. Evt. med masser af revet parmesan over.