Super frisk. Til Lidl Pris
Spaghetti Vongole – spaghetti med hjertemuslinger

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet
Kokkelandsholdet
Lidl har taget kokkehuen på og indgået et samarbejde med Danmarks knivskarpe Kokkelandshold! Lidl og Kokkelandsholdet vil i samarbejde få danskerne tilbage i køkkenet, så der kan komme god hjemmelavet mad på bordet ude i de danske køkkener. Opskrifterne er udviklet med henblik på at give inspiration og ideer til, hvordan man bruger nogle af Danmarks mange lækre råvarer.

Ingredienser

hjertemuslinger hjertemusling1 kg kg
olivenolie olivenolie1 spsk. spsk.
skalotteløg skalotteløg
(finthakket)
2
chilier chili
(frisk)
1
hvidløg hvidløg2 fed fed
hvidvin hvidvin
(tør)
2 dl dl
spaghetti spaghetti400 g g
citroner citron
(økologisk)
1
smør smør100 g g
persille persille1 bundter bundt
parmesanost parmesanost100 g g

Spaghetti Vongole - spaghetti med hjertemuslinger

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

30 min
(8)

Opskriften

Hjertemuslinger har en fantastisk, mild smag med en lille smule sødme, og den bedste måde at tilberede dem er at dampe dem i smør og hvidvin og smage til med hvidløg, persille og lidt chili. Vender du friskkogt spaghetti i, så har du den klassiske italienske ret Spaghetti alle Vongole.

Tag hjertemuslingerne ud af nettet, og skyl og rens dem grundigt.

Hvis du vil være helt sikker på, at de er fri for sandrester, kan du lægge dem i en skål med rigeligt koldt og saltet vand i mindst 30 minutter og så skylle dem grundigt bagefter.

Sæt saltet vand over til spaghetti, og kom spaghettien i gryden, når vandet koger.

Svits skalotteløg i olie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt finthakket chili, presset hvidløg, muslinger og hvidvin. Lad muslingerne dampe under låg i 5 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, og hold dem lune. Du kan også hælde det hele i en sigte over en stor skål. Det er vigtigt, at du beholder al væden. Den skal du bruge nu.

Kog væden op i en fladbundet gryde. Pisk det kolde smør i, og smag til med revet citronskal og citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Sigt vandet fra spaghettien, og vend den straks i saucen. Tilsæt de dampede muslinger og hakket persille, og server straks. Evt. med masser af revet parmesan over.