Soufflé

Soufflé image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

2 portioner
    • 6   æggehvider ca. 180 g
    • 3   æggeblommer ca. 60 g
    • 3   spsk. kokosmel ca. 15 g
    • 100   g ærter ca. 80 g

Forberedelse

    Stil ovnen på 160 grader. Pisk æggehviderne hvide og faste. Pisk æggeblommer, kokosmel og ærter sammen. Rør forsigtigt æggeblommemassen ind i de stive æggehvider og kom hele blandingen i en souffléskål eller tilsvarende. Bages i ovnen i 20-25 min.

    Tip

    Hvis du aldrig har tilberedt en soufflé før, er denne version god at begynde med. Souffléen er nem og ligetil at lave - kort sagt kan du kun få succes med den.
Lav souffléen og sæt den i ovnen, mens du træner; så er maden klar, når du er færdig.

    Du kan også lave små portionssouffléer eller spise den som morgenmad med friske frugtstykker.

    Spis souffléen som aftensmad sammen med kød eller fisk.

    Tilbered den uden ærter og spis den som dessert med nogle dråber sirup eller honning.

    Souffléen er klart bedst lige fra ovnen, men du kan også spise den kold i madpakken eller sammen med pølser eller marineret kylling.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann