Rør hakket kylling med rygeost og krydderurter, og form til små frikadeller. Steg dem i fedtstof på en pande til de er gyldne og gennemstegte, ca. 12 minutter. Skær spidskål i grove strimler, og kog dem i 4 minutter i letsaltet vand. Fisk kålen op i en sigte, og skyl den kogte kål med koldt vand. Så beholder det den flotte, grønne farve.
Sommerdeller med stuvet spidskål
Ingredienser
4
portioner
-
- 500 g hakket kylling
- 0,5 rygeost ca. 90 g
- krydderurter
- 1 spidskål ca. 600 g
- 5 dl madlavningsfløde
- 1 - 2 spsk. saucejævner
- 1 terning hønsebouillon
- 1 spsk. dild
- 500 g nye kartofler
- salt og peber
Forberedelse
Kog kartoflerne i 12 minutter i vandet fra den kogte kål - det giver både smag, og du sparer tid, vand, energi og opvask. Kog i mellemtiden fløde og bouillonterning op, og jævn det med saucejævner. Saucen skal være tyk som cremefraiche. Vend det kogte spidskål i saucen, og varm det igennem.
Tilsæt finthakket dild ved servering, og smag til med salt og friskkværnet peber.