Sommerdeller med stuvet spidskål

Sommerdeller med stuvet spidskål image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 portioner
    • 500   g hakket kylling
    • 0,5   rygeost ca. 90 g
    •   krydderurter
    • 1   spidskål ca. 600 g
    • 5   dl madlavningsfløde
    • 1   - 2   spsk. saucejævner
    • 1   terning hønsebouillon
    • 1   spsk. dild
    • 500   g nye kartofler
    •   salt og peber

Forberedelse

    Rør hakket kylling med rygeost og krydderurter, og form til små frikadeller. Steg dem i fedtstof på en pande til de er gyldne og gennemstegte, ca. 12 minutter. Skær spidskål i grove strimler, og kog dem i 4 minutter i letsaltet vand. Fisk kålen op i en sigte, og skyl den kogte kål med koldt vand. Så beholder det den flotte, grønne farve.

    Kog kartoflerne i 12 minutter i vandet fra den kogte kål - det giver både smag, og du sparer tid, vand, energi og opvask. Kog i mellemtiden fløde og bouillonterning op, og jævn det med saucejævner. Saucen skal være tyk som cremefraiche. Vend det kogte spidskål i saucen, og varm det igennem.

    Tilsæt finthakket dild ved servering, og smag til med salt og friskkværnet peber.