Snoede pestobrød

Snoede pestobrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 stk.
    • 2   dl vand
    • 20   g gær
    • 1   tsk. salt
    • 180   g ølandshvedemel
    • 150   g rugmel
    • 2   spsk. olivenolie
    • 1   glas pesto rød eller grøn
    • 75   g bresaola
    • 100   g mozzarella revet mozzarella
    •   basilikumblade

Forberedelse

    Opløs gæren i vandet med olien og tilsæt herefter mel og salt. Juster vand og mel efter behov. Ælt dejen grundigt, til den bliver lind og får en fin blank overflade - brug evt. en æltemaskine. Lad dejen stå og hæve i 1-2 timer. Del dejen i 4 dele og tril hver del til en lang pølse (ca. 25-30 cm). Glat pølsen ud med fingrene, så den bliver flad og omkring 4 cm bred. Fordel pesto på de flade pølser og fordel derefter Bresaola, ost og basilikumblade på stykkerne. Begynd i den ene ende med at sno stykkerne om sig selv - det kræver lige lidt teknik, men brug let hånd. Læg de snoede pestobrød på en bageplade og lad dem hvile i 10-15 minutter. Bag dem herefter i ovnen på 200 grader i 15 min.TipBrødene kan bruges som snobrød - på en pind - over bålet i haven, ved stranden eller på spejderlejren.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann