Snobrød

Snobrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

1 portion
    • 25   g smør
    • 0,25   l mælk
    • 25   g gær
    • 2   tsk. sukker
    • 0,75   tsk. salt groft salt
    • 400   g hvedemel

Forberedelse

    Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Hæld det over i en stor skål, og rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt sukker, salt og hvedemel (holdt lidt mel tilbage). Dejen må ikke være for klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time, imens du venter på, at gløderne på bålet bliver rigtig gode. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Tilsæt resten af melet, hvis dejen er for klistret. Skær dejen ud i 6 stykker, og tril dem i 40 cm lange pølser hver. Sno hver rulle om en lang pind og tryk dem godt fast. Bag dejen over gløderne på bålet i ca. 10 min., eller indtil brødene er gyldne og gennembagte.Rigtig god bålaften!