Kokosdrys:
Små træstammer med farvet kokosdrys
Ingredienser
-
- 300 g mørk chokolade
- 20 g blødt smør
- 3 spsk. mørk rom
- 300 g marcipan
- 0,5 dl flormelis
-
Kokosdrys
- 4 dl revet kokos
- blåbær
- appelsiner
- rødbeder
- hjertesalat
Forberedelse
Kør blåbær, appelsiner, salat og rødbeder igennem juiceren hver for sig, indtil du har 1 dl saft i hver farve. Fordel kokosflagerne i 4 skåle, og hæld 1 farve over hver. Lad det trække i 10-30 min. Rør rundt af og til. Spred den farvede kokos på bageplader beklædt med bagepapir. Bag kokossen tør i varmluftsovnen ved ca. 40 °C i 2-4 timer. Tjek kokossen jævnligt.
Træstammer:
Smelt 200 g chokolade over vandbad. Riv 100 g marcipan fint. Rør marcipan, smør og rom i chokoladen, og stil massen på køl i min. 1 time. Udskær og rul 24 minitræstammer, og sæt dem på køl igen. Rul i mellemtiden marcipanen ud. Drys med flormelis på kagerullen og bordet, så bliver det nemmere. Rul minitræstammerne ind i marcipan. Smelt resten af chokoladen over vandbad, og dyp træstammernes ender i chokoladen og derefter i kokosdryssen. Opbevar træstammerne på køl inden servering.
Hæld den resterende kokos i lufttætte beholdere og opbevar den mørkt og ikke for varmt.