Små træstammer med farvet kokosdrys

Små træstammer med farvet kokosdrys image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 4 t

Ingredienser

24 stk.
    • 300   g mørk chokolade
    • 20   g blødt smør
    • 3   spsk. mørk rom
    • 300   g marcipan
    • 0,5   dl flormelis
  • Kokosdrys

    • 4   dl revet kokos
    •   blåbær
    •   appelsiner
    •   rødbeder
    •   hjertesalat

Forberedelse

    Kokosdrys:

    Kør blåbær, appelsiner, salat og rødbeder igennem juiceren hver for sig, indtil du har 1 dl saft i hver farve. Fordel kokosflagerne i 4 skåle, og hæld 1 farve over hver. Lad det trække i 10-30 min. Rør rundt af og til. Spred den farvede kokos på bageplader beklædt med bagepapir. Bag kokossen tør i varmluftsovnen ved ca. 40 °C i 2-4 timer. Tjek kokossen jævnligt.

    Træstammer:

    Smelt 200 g chokolade over vandbad. Riv 100 g marcipan fint. Rør marcipan, smør og rom i chokoladen, og stil massen på køl i min. 1 time. Udskær og rul 24 minitræstammer, og sæt dem på køl igen. Rul i mellemtiden marcipanen ud. Drys med flormelis på kagerullen og bordet, så bliver det nemmere. Rul minitræstammerne ind i marcipan. Smelt resten af chokoladen over vandbad, og dyp træstammernes ender i chokoladen og derefter i kokosdryssen. Opbevar træstammerne på køl inden servering.

    Hæld den resterende kokos i lufttætte beholdere og opbevar den mørkt og ikke for varmt.