Sesamkylling med iceberg og østerssauce

Sesamkylling med iceberg og østerssauce image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

4 portioner
    • 4   kyllingebrystfileter
    •   salt og peber
    • 2   spsk. sesamfrø
    •   fedtstof til stegning
    • 1   icebergsalat
    • 2   spsk. østerssauce
    • 1   tsk. sojasauce
    • 0,5   tsk. sukker
    • 0,5   tsk. majsstivelse
    • 3   spsk. vand
    • 0,5   spsk. olie
    • 4   fed hvidløg
  • Tilbehør

    •   ris eller brød

Forberedelse

    Krydr kyllingerne med salt og peber, og steg dem i rigeligt fedtstof på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegt. Lad dem hvile lunt og tildækket. Du skal ikke gøre panden ren eller kassere fedtstoffet, men gemme det til saucen.

    Del icebergsalat i kvarte og fjern stokken, før du skærer den ud i grove stykker. Kog 1 liter vand op, og hæld det kogende vand over salaten. Lad det trække 1 minut i det varme vand, og sigt straks vandet fra herefter.

    Bland østerssauce, soja, sukker, majsstivelse og vand sammen. Skær hvidløg i tynde flager eller pres det, hvis du vil have en kraftigere hvidløgssmag. Kom det på panden med lidt olie til hvidløget let gyldent. Tilsæt sojablandingen, og rør til saucen er tyk. Fordel straks saucen over salaten. Ved de stegte kyllingestykker på panden, så du får det sidste sauce med og drys med sesam inden servering.