Sandwichbrød med spelt

Sandwichbrød med spelt image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

2 stk.
    • 8   dl vand
    • 15   g gær
    • 1   kg speltmel
    • 20   g salt
    • 1   spsk. honning
    •   olivenolie

Forberedelse

    Dag 1: Rør vand og gær sammen. Tilsæt honning, lidt olivenolie, salt og herefter fuldkornsspeltmel lidt af gangen. Rør dejen sammen med en ske eller i en røremaskine i ca. 5 min., til den er sej og klistret. Hæld dejen over i en oliesmurt skål, læg et låg eller en tallerken over og sæt den køligt, helst i køleskabet, i 12-24 timer.

    Dag 2: Pensl to rugbrødsforme med olivenolie. Hæld lidt olivenolie ud på bordet og vip dejen forsigtigt ud. Skær dejen over i 2 dele og læg en del i hver form. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur 1-3 timer. Dejen bages herefter i ca. 30-35 min. ved 230 grader. Vend brødene ud af formene på en bagerist og lad dem køle af.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann