Dag 1: Rør vand og gær sammen. Tilsæt honning, lidt olivenolie, salt og herefter fuldkornsspeltmel lidt af gangen. Rør dejen sammen med en ske eller i en røremaskine i ca. 5 min., til den er sej og klistret. Hæld dejen over i en oliesmurt skål, læg et låg eller en tallerken over og sæt den køligt, helst i køleskabet, i 12-24 timer.
Sandwichbrød med spelt
Ingredienser
2
stk.
-
- 8 dl vand
- 15 g gær
- 1 kg speltmel
- 20 g salt
- 1 spsk. honning
- olivenolie
Forberedelse
Dag 2: Pensl to rugbrødsforme med olivenolie. Hæld lidt olivenolie ud på bordet og vip dejen forsigtigt ud. Skær dejen over i 2 dele og læg en del i hver form. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur 1-3 timer. Dejen bages herefter i ca. 30-35 min. ved 230 grader. Vend brødene ud af formene på en bagerist og lad dem køle af.
Udarbejdet af Birgitte Nymann