Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

4 personer
    • 800   g flæskesteg
    • 7   stk. laurbærblade tørrede
    • 4   g salt i flager
    •   peber gerne friskkværnet

Forberedelse

    En saftig flæskesteg med de perfekte sprøde svær. Lyder det svært at lave? Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til teknikken. Når først du knækker koden til flæskesværene får du perfekt steg med sprøde svær hver gang. Prøv selv her.

  1. Læg stegen med sværene nedad i en bradepande.

  2. Drys med sorte peberkorn og laurbær. Dæk med vand, og sæt stegen i ovnen ved 200 grader i 12 min.

  3. Tag stegen ud, vend den om, og krydr godt med salt og peber. Stik laurbær ned mellem sværene. Skru ovnen op på 220 grader.

  4. Sæt stegen ind i den forvarmede ovn, og giv den 40 min til 1 time. Tag stegen ud ved en kernetemperatur på 60 grader.

  5. Lad stegen hvile, så kødsaften kan få lov at sætte sig.

  6. Skær stegen ud i skiver

  7. Tip: Kan serveres med en god rødkål og brunede kartofler.