Sådan tilbereder du en saftig andesteg

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Sådan tilbereder du en saftig andesteg image
Sværhedsgrad Svær
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:45 t

Ingredienser

4 personer
    • 1   stk. and ca. 2,5 kg
    • 100   g svesker
    • 1,5   kg æbler

Forberedelse

    Hvordan tilbereder man en saftig andesteg? Dét og mange spørgsmål rejser sig helt sikkert, når det er tid til at spise and – uanset om det er til juleaften, mortensaften eller bare fordi det er tirsdag. Ingen har lyst til en tør andesteg, hvorfor holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du kan blive en knivspids bedre til at tilberede en saftig and. God fornøjelse!

  1. Forvarm ovnen på 240 grader. Skær imens lårene, vingerne og rygbenet fra anden med en lille, fleksibel kniv.

  2. Krydr med salt og peber, og sæt andestykkerne ind i ovnen i 12 min. Tag dem derefter ud, og sæt ovnen på 160 grader.

  3. Læg andelårene og -brysterne på en bund af svesker og udskårne æbler. Lårene steges i 30 min, og andebrysterne steges i 25 min.

  4. Tag andestykkerne ud ved en kernetemperatur på 58 grader, og lad dem hvile i 10-15 min, hvor kernetemperaturen stiger 2-3 grader.

  5. Læg et snit på hver side af brystbenet, og skær andebrysterne fra benet.

  6. Find leddet mellem over- og underlår. Lav et lille snit, så det bliver delt. Gentag med det andet lår.

  7. Skær andebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.

  8. Krydr med salt igen, og så er de møre og saftige andestykker klar til servering.

  9. Kan serveres med de bagte æbler og svesker, en god rødkål og brunede kartofler.