Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Sådan tilbereder du dampede blåmuslinger image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   kg blåmuslinger
    • 2   stk. citroner
    • 0,5   l hvidvin
    • 2   fed hvidløg
    • 50   g smør
    • 1   bundt dild
    • 1   bundt persille
    • 2   porrer
    • 2   gulerødder
    • 0,5   l fløde

Forberedelse

    Blåmuslinger er havets svar på fastfood og nemme at tilberede. Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan du nemt kan blive en knivspids bedre til at dampe blåmuslinger.

  1. Læg blåmuslingerne i en glasskål, og hæld koldt vand over dem. Brug kun dem, der synker til bunds.

  2. Der kan sidde et lille ”skæg” på blåmuslingerne. Tag fat i det og hiv, indtil det løsner sig. Nu er muslingen renset.

  3. Snit porrer, gulerødder og hvidløg fint. Lad en klat smør smelte i en stor gryde, til det bruser op. Tilsæt grøntsagerne, og rør forsigtigt rundt.

  4. Tilsæt hvidvinen, og lad den reducere 1/3.

  5. Tilsæt fløden, og lad den reducere 1/3. Vinen og fløden skal blive til en tyk creme.

  6. Tilsæt muslingerne, sæt låget på, og skru godt op for blusset. Lad muslingerne dampe i 2-3 min, til de åbner sig.

  7. Smag til, og pynt ovenpå med persille og dild. Servér som forret med sprøde kartofler eller som hovedret.