Sådan tilbereder du brunede kartofler

kokkelandsholdet - masterclass
kokkelandsholdet - masterclass
Sådan tilbereder du brunede kartofler image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   kg aspargeskartofler
    • 150   g sukker
    • 80   g smør
    • 2   g salt

Forberedelse

    Hvordan laver man brunede kartofler? Brunede kartofler er altid en sikker vinder, når julemiddagen skal serveres. Retten går nemlig både godt til flæskesteg og juleand – men hvordan er det nu lige, at man tilbereder brunede kartofler, så de bliver helt perfekte? Holdkaptajnen på Det Danske Kokkelandshold, Christian Wellendorf, viser dig, hvordan dine brunede kartofler kan blive en knivspids bedre end naboens.

  1. Lad sukkeret smelte til karamel på en stor pande. Det er vigtigt ikke at røre panden med spatlen imens.

  2. Når sukkeret er blevet til karamel, tilsætte smørret. Lad det bruse stille og roligt op med karamellen.

  3. Hæld kogende vand over kartoflerne, og lad dem dryppe af. Hvis de er kolde størkner karamellen når de kommer ned på panden.

  4. Tilsæt de varme kartofler til karamellen, og lad det varme op sammen i 5-6 min uden at røre rundt i panden.

  5. Tag spatlen, og lad karamellen omfavne kartoflerne. Tilsæt fint salt.

  6. Skru ned på lavt blus, indtil kartoflerne skal serveres.

  7. Kan serveres med en god rødkål til flæskesteg eller andesteg.