Rugknækbrød

Rugknækbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

1 portion
    • 1   dl sesamfrø ca. 50 g
    • 1   dl havregryn ca. 35 g
    • 1   dl solsikkekerner ca. 50 g
    • 1   dl hørfrø ca. 60 g
    • 1   dl græskarkerner ca. 50 g
    • 3,5   dl rugmel ca. 175 g
    • 2   dl vand
    • 1   dl olivenolie ca. 90 g
    • 1   tsk. bagepulver
    • 2   tsk. salt

Forberedelse

    Kom alle ingredienser i en skål og rør dem sammen med en håndmixer. Del dejen i to portioner, som du ruller ud mellem to stykker bagepapir. Løft det øverste bagepapir af og brug en kniv eller et pizzahjul til at skære knækbrød ud i den størrelse, du gerne vil have. Bag dem i ovnen i 15 min. ved 200 grader - giv dem lidt mere, hvis de føles meget bløde (alt efter tykkelse). Lad knækbrødene køle af på bagepapiret på en rist. Læg dem i en dåse eller en tæt pose.Tips Knækbrødene egner sig godt til efter-trænings-måltid eller til børnene i stedet for hvedeknækbrød. Selvom disse brød umiddelbart indeholder meget fedt, når du kigger på næringsindholdet herunder, så husk, at når fedtet kommer fra kerner som hørfrø og græskarkerner, er det ikke alt fedtet, som er frigivet og kan optages i kroppen. Visse fedtkilder som fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner optages ikke fuldstændigt, men skal alligevel fremgå af energiindholds-listen.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold pr. portion

Kcal 2111
Protein (g) 56
Kulhydrat (g) 48
Fedt (g) 187