Rødbedevafler med hytteost

Rødbedevafler med hytteost image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

6 stk.
    • 2   rødbeder mellemstore
    • 3   æg
    • 2   dl hvedemel
    • 1   dl mælk
    • 1   tsk. bagepulver
    • 0,5   tsk. salt
    • 300   g hytteost
    • 200   g cherrytomater
    • 3   spsk. olivenolie
    • 1   tsk. sukker
    •   salt og peber
    • 3   spsk. pesto

Forberedelse

    Sart lyserøde rødbedevafler, der er nemme at lave. De bliver ikke sprøde som klassiske belgiske vafler, da de ikke er fyldt med smør og sukker, men de bliver super saftige. Jeg topper med hytteost, langtidsbagte tomater og pesto, men det kan være alt fra tunsalat til kylling, hummus, bagt grønt og meget andet. Selve vaflerne tager ikke mere end 15-20 minutter at lave. Tomaterne skal hygge sig lidt længere tid i ovnen.

  1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft

  2. Halver tomater og vend med en spsk olivenolie, sukker og et drys salt og peber. Placer dem på en bageplade med bagepapir med den flade side opad og bag dem i en times tid.

  3. Når tomaterne har 20 minutters tid tilbage, kan du lave resten: skræl og riv rødbeder groft.

  4. Kom de revne rødbeder i en skål med æg, mel, bagepulver, mælk og salt - rør det godt sammen.

  5. Opvarm et vaffeljern, smør med lidt olie og bag dejen til vafler. Der bliver cirka 6 belgiske vafler af dejen med ca 3 spsk dej til hver vaffel. Smør vaffeljernet mellem hver vaffel.

  6. Top vaflerne med hytteost, bagte tomater og pesto. Eller hvad du har lyst til. Du kan også klappe eventuelle rester sammen til en sandwich til madpakken dagen efter.