Rødbedesalat med feta og avocado

Rødbedesalat med feta og avocado image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 10 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g rødbeder
    • 1   spsk. olivenolie
    •   salt
    • 1   bakke blandet salat
    • 1   rødløg
    • 2   avocadoer
    • 1   håndfuld pistacienød
    • 150   g feta
    • 1   håndfuld tranebær
  • Viniagrette dressing

    • 1   spsk. balsamico
    • 2   spsk. olivenolie
    • 1   tsk. ahornsirup
    • 1   tsk. dijonsennep
    •   salt og peber

Forberedelse

    Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.

    Skræl rødbederne eller skrub dem grundigt. Skær dem i grove tern, og fordel dem på en bageplade. Vend rødbedetern i olivenolie og salt, og bag dem i 15-20 minutter, til de er møre.

    Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en lille skål med en gaffel.

    Kom de bagte rødbeder i en skål, og vend vinaigretten i skålen. Lad nu rødbederne stå og køle lidt af, imens du klargør de resterende ingredienser.

    Skyl salaten. Skær rødløg i papirstynde både. Skær avokadoerne i tern. Rist pistacienødderne på en tør pande, og hak dem groft.

    Vend salat i skålen med de bagte rødbeder. Tilføj rødløg, avokado, pistacienødder, tranebær og feta smuldret i mindre stykker. Vend forsigtigt rundt, og servér.

    Udarbejdet af emma martiny.