Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Rødbedesalat med feta og avocado
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g rødbeder
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 1 bakke blandet salat
- 1 rødløg
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld pistacienød
- 150 g feta
- 1 håndfuld tranebær
-
Viniagrette dressing
- 1 spsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. ahornsirup
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og peber
Forberedelse
Skræl rødbederne eller skrub dem grundigt. Skær dem i grove tern, og fordel dem på en bageplade. Vend rødbedetern i olivenolie og salt, og bag dem i 15-20 minutter, til de er møre.
Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en lille skål med en gaffel.
Kom de bagte rødbeder i en skål, og vend vinaigretten i skålen. Lad nu rødbederne stå og køle lidt af, imens du klargør de resterende ingredienser.
Skyl salaten. Skær rødløg i papirstynde både. Skær avokadoerne i tern. Rist pistacienødderne på en tør pande, og hak dem groft.
Vend salat i skålen med de bagte rødbeder. Tilføj rødløg, avokado, pistacienødder, tranebær og feta smuldret i mindre stykker. Vend forsigtigt rundt, og servér.
Udarbejdet af emma martiny.