#LidlOverrasker
Risalamande-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

3 dl dl vand vand
180 g g grødris grødris
1 l l sødmælk sødmælk
3 vaniljestænger vaniljestang
4 spsk spsk sukker sukker
0,5 l l piskefløde piskefløde
25 g g smør smør
350 g g mandler mandel

Til bunden

100 g g digestive kiks digestive kiks
75 g g smør smør
kageplast kageplast
((8 cm bred))
13 blade blad husblas husblas
200 g g flødeost flødeost
(naturel)
500 g g kirsebærsauce kirsebærsauce

Til pynt

mandler mandel
((Smuttede, ristede og grofthakkede))

Risalamande-cheesecake

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(16)

Sådan gør du

Risalamande

Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.

Bund: Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).Kirsebærsauce-gelén skal først laves, når risalamande-cheesecaken har været på køl i mindst 3 timer. Sæt 5 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Fjern imens kirsebærrene fra kirsebærsaucen ved at bruge en sigte. Dernæst kog kirsebærsaucen op, smid husblas i og lad det smelte sammen. Køl kirsebærsauce-geléen ned til ca. 35 grader. Tag risalamande-cheesecaken ud af køleskabet, når den er helt fast, og hæld meget forsigtigt kirsebær-geléen over kagen. Sæt til sidst risalamande-cheesecaken på køl igen, indtil kirsebærsauce-gelén er helt fast.

Tip

Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.

Måske kan du også lide ...

Chia-risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Chia-risalamande
0:15 min
(5)
Mættende æbleskiver

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Mættende æbleskiver
0:30 min
(1)
Cheesecake af risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cheesecake af risalamande
1:15 t
(6)
Marcipan- og nougatkage til den kolde juletid

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Marcipan- og nougatkage til den kolde juletid
1:15 t
(18)
Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Julecheesecake med cremet vanilje, sød kirsebær og sprøde mandler
2:00 t
(12)
Frugt- og nøddekage med kanelfrosting

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
1:50 t
(1)
Vaniljekranse

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Vaniljekranse
0:40 min
(6)
WH
WH
WH’s æbleskiver

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

WH’s æbleskiver
1:00 t
(1)
Wannabe stenaldersnacks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Wannabe stenaldersnacks
0:35 min
(3)
Kæmpe klejner

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kæmpe klejner
0:45 min
(11)
Raw regnbuekage med ostecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Raw regnbuekage med ostecreme
1:30 t
(10)
Abrikoskager med lavendel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Abrikoskager med lavendel
0:50 min
(0)
Pink macarons

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pink macarons
0:40 min
(4)
Bayerske Donuts

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bayerske Donuts
0:30 min
(11)
Farverig påskelagkage

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Farverig påskelagkage
1:00 t
(3)