Super frisk. Til Lidl Pris
Risalamande-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

vand vand3 dl dl
grødris grødris180 g g
sødmælk sødmælk1 l l
vaniljestænger vaniljestang3
sukker sukker4 spsk. spsk.
piskefløde piskefløde0,5 l l
smør smør25 g g
mandler mandel350 g g

Til bunden

digestive kiks digestive kiks100 g g
smør smør75 g g
husblas husblas13 blade blad
flødeost flødeost
(naturel)
200 g g
kirsebærsauce kirsebærsauce500 g g

Til pynt

mandler mandel
(Smuttede, ristede og grofthakkede)

Risalamande-cheesecake

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(41)

Opskriften

Vil du gerne opdatere den traditionelle juledessert, kan du med fordel prøve vores risalamande-cheesecake. Cheesecaken har en sprød kiksebund, der danner grundlaget for risalamande-cheesecaken, der toppes med en lækker gelé af kirsebær. Overrask dine gæster med denne nyfortolkning – god fornøjelse!

Risalamande
Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.

Bund
Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).Kirsebærsauce-gelén skal først laves, når risalamande-cheesecaken har været på køl i mindst 3 timer. Sæt 5 blade husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Fjern imens kirsebærrene fra kirsebærsaucen ved at bruge en sigte. Dernæst kog kirsebærsaucen op, smid husblas i og lad det smelte sammen. Køl kirsebærsauce-geléen ned til ca. 35 grader. Tag risalamande-cheesecaken ud af køleskabet, når den er helt fast, og hæld meget forsigtigt kirsebær-geléen over kagen. Sæt til sidst risalamande-cheesecaken på køl igen, indtil kirsebærsauce-gelén er helt fast.

Tip
Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.