
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
600 - 700 ml ml | sødmælk sødmælk | ||
1 knsp. knsp. | salt salt | ||
60 g g | mandler mandel | ||
150 g g | grødris grødris | ||
bittermandelolie bittermandelolie | |||
100 g g | piskefløde piskefløde | ||
hele mandler hel mandel | |||
1 glas glas | syltede kirsebær syltede kirsebær | ||
1 | kanelstænger kanelstang | ||
2 spsk. spsk. | sukker sukker | ||
1 tsk. tsk. | stivelse stivelse |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteRisalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Bring 600 ml mælk i kog sammen med salt og sukker. Tilsæt risene, giv dem et opkog, og lad dem herefter koge ved lav til middel varme i ca. 35 minutter. Rør af og til i gryden, og tilsæt yderligere mælk om nødvendigt. Tag gryden af blusset, og lad risene stå tildækket i 10 minutter. Rør de formalede mandler i, og smag til med bittermandelolie. Lad risene køle ned. Skold mandlen, og smut den. Pisk fløden stiv. Vend fløde og den hele mandel i grøden. Stil risalamanden køligt. Hæld de syltede kirsebær over i en si, og lad dem dryppe af. Gem saften, og kog den op sammen med kanel og sukker. Bland herefter stivelse med en smule vand, og kom det i den kogende saft, så den tykner let. Tilsæt kirsebærrene, og fjern kanelstangen. Servér saucen varm eller kold til risalamanden.