Super frisk. Til Lidl Pris
Risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

600 - 700 ml ml sødmælk sødmælk
1 knsp. knsp. salt salt
60 g g mandler mandel
150 g g grødris grødris
bittermandelolie bittermandelolie
100 g g piskefløde piskefløde
hele mandler hel mandel
1 glas glas syltede kirsebær syltede kirsebær
1 kanelstænger kanelstang
2 spsk. spsk. sukker sukker
1 tsk. tsk. stivelse stivelse

Risalamande

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:10 t
(9)

Sådan gør du

Bring 600 ml mælk i kog sammen med salt og sukker. Tilsæt risene, giv dem et opkog, og lad dem herefter koge ved lav til middel varme i ca. 35 minutter. Rør af og til i gryden, og tilsæt yderligere mælk om nødvendigt. Tag gryden af blusset, og lad risene stå tildækket i 10 minutter. Rør de formalede mandler i, og smag til med bittermandelolie. Lad risene køle ned. Skold mandlen, og smut den. Pisk fløden stiv. Vend fløde og den hele mandel i grøden. Stil risalamanden køligt. Hæld de syltede kirsebær over i en si, og lad dem dryppe af. Gem saften, og kog den op sammen med kanel og sukker. Bland herefter stivelse med en smule vand, og kom det i den kogende saft, så den tykner let. Tilsæt kirsebærrene, og fjern kanelstangen. Servér saucen varm eller kold til risalamanden.