Rabarbergrød

Rabarbergrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

8 personer
    • 1100   g rabarber
    • 1   vaniljestang
    • 300   g rørsukker
    • 6   dl vand
    • 3   spsk. kartoffelmel
    •   piskefløde
    •   skovsyre

Forberedelse

  1. Rengør stænglerne og skær dem i små stykker af 1 cm længde.

  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.

  3. Kom vaniljesukker, resten af sukkeret, den tomme vaniljestang samt rabarber i en stor gryde sammen med vand.

  4. Kog det op og lad grøden småsimre under låg i ca 10-15 min.

  5. Rør kartoffelmelet ud i de 3 spsk vand. Sluk for blusset så grøden ikke længere bobler. (OBS! Man må ikke tilsætte kartoffelmel under kogning).

  6. Sigt rabarberkødet fra, du skal kun bruge væsken (rabarberkødet kan du opbevare på køl og bruge som lækkert tilbehør til yoghurt eller skyr).

  7. Kom rabarbervæsken op i gryden.

  8. Rør kartoffelmelblandningen i væsken i en tynd stråle under konstant omrøring, for at sikre dig at grøden ikke klumper.

  9. Kom grøden i en stor skål og drys med lidt sukker på toppen for at undgå grøden trækker skind.

  10. Stil grøden i køleskabet til den er kold.

  11. Server grøden i små portioner med kold fløde og lidt skovsyre.

  12. Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss