Pulled pork-burger med hokkaidostave

Pulled pork-burger med hokkaidostave image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:05 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   nakkesteg
    • 1   stk. icebergsalat
    •   coleslaw
    • 4   - 8   burgerboller
    •   barbecuesauce
  • Krydderiblanding

    • 1,5   spsk. salt
    • 2   spsk. rørsukker
    • 2,5   spsk. paprika
    • 1   knsp. cayennepeber
    • 2   tsk. kommen
    • 1   tsk. sennepspulver
    • 2   spsk. brun farin
    • 1   tsk. hvidløgspulver
    • 1   tsk. løgpulver
    • 1   tsk. chiliflager
    • 1   tsk. peber
  • Hokkaidostave

    • 2   hokkaido græskar
    • 1,5   spsk. olivenolie
    • 1   spsk. citronsaft
    • 3   hvidløgsfed
    •   peber
    • 1,5   tsk. groft salt

Forberedelse

    Her finder du en klassisk opskrift på pulled pork burgere, men med et tvist når det kommer til pomfritterne. Hokkaido-græskaret gør en god substitut for den klassiske kartoffel. Ovenikøbet er hokkaidostave også dekorative med deres helt igennem flotte efterårsfarve. Du kan derfor godt glæde dig til at prøve de super lækre hokkaido-fritter sammen med din pulled pork burger. Det er et perfekt match.

    Fjern sener og fedt fra nakkestegen. Bland krydderierne (gem 2 spsk. til at drysse over ved serveringen), og gnid stegen godt med blandingen. Kom stegen i en pose, og lad den stå på køl natten over. Kom stegen i en stegepose, ovnfast fad eller stegeso (sæt stegesoen i blød i en halv time inden). Sæt stegen ind, og tænd ovnen på 110 °C alm. ovnvarme. Lad kødet stege i 10-14 timer. Kernetemperaturen skal op på 90 grader. Tag stegen ud og dæk den til, så den holder varmen, mens du laver hokkaidostavene. Halvér hokkaidoerne, fjern kernerne, skræl græskarrene og skær dem i stave. Bland dem med olie, citronsaft, hvidløg, salt og peber. Spred stavene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem på midterste rille ved 220 °C alm. ovnvarme i 15-20 min, og grill dem i yderligere 10 min. Vend dem undervejs.Imens forberedes burgeren. Varm burgerbollerne, og skær dem over. Træk stegen fra hinanden med 2 gafler. Byg burgeren: Bolleunderdel, salatblad, pulled pork, barbecuesauce/grillmarinade, resten af krydderiblandingen, coleslaw, salatblad og bolleoverdel.

    Tip

    Resten af kødet kan sagtens fryses og opvarmes til en anden gang. Brug det fx i en salat, tortilla, pita eller i en sandwich til madpakken.

    Hvis du ikke bruger hele græskaret, kan du også sagtens gemme den resterende del. Den kan holde sig i op til en måned i køleskabet.