Super frisk. Til Lidl Pris
Pulled pork-burger med hokkaidostave

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

nakkesteg nakkesteg1
icebergsalat icebergsalat1 stk. stk.
coleslaw coleslaw
burgerboller burgerbolle4 - 8
barbecuesauce barbecuesauce

Krydderiblanding

salt salt1,5 spsk. spsk.
rørsukker rørsukker2 spsk. spsk.
paprika paprika2,5 spsk. spsk.
cayennepeber cayennepeber1 knsp. knsp.
kommen kommen2 tsk. tsk.
sennepspulver sennepspulver1 tsk. tsk.
brun farin brun farin2 spsk. spsk.
hvidløgspulver hvidløgspulver1 tsk. tsk.
løgpulver løgpulver1 tsk. tsk.
chiliflager chiliflager1 tsk. tsk.
peber peber1 tsk. tsk.

Hokkaidostave

hokkaido græskar hokkaido græskar2
olivenolie olivenolie1,5 spsk. spsk.
citronersaft citronsaft1 spsk. spsk.
hvidløgsfed hvidløgsfed3
peber peber
groft salt groft salt1,5 tsk. tsk.

Pulled pork-burger med hokkaidostave

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:05 t
(7)

Opskriften

Her finder du en klassisk opskrift på pulled pork burgere, men med et tvist når det kommer til pomfritterne. Hokkaido-græskaret gør en god substitut for den klassiske kartoffel. Ovenikøbet er hokkaidostave også dekorative med deres helt igennem flotte efterårsfarve. Du kan derfor godt glæde dig til at prøve de super lækre hokkaido-fritter sammen med din pulled pork burger. Det er et perfekt match.

Fjern sener og fedt fra nakkestegen. Bland krydderierne (gem 2 spsk. til at drysse over ved serveringen), og gnid stegen godt med blandingen. Kom stegen i en pose, og lad den stå på køl natten over. Kom stegen i en stegepose, ovnfast fad eller stegeso (sæt stegesoen i blød i en halv time inden). Sæt stegen ind, og tænd ovnen på 110 °C alm. ovnvarme. Lad kødet stege i 10-14 timer. Kernetemperaturen skal op på 90 grader. Tag stegen ud og dæk den til, så den holder varmen, mens du laver hokkaidostavene. Halvér hokkaidoerne, fjern kernerne, skræl græskarrene og skær dem i stave. Bland dem med olie, citronsaft, hvidløg, salt og peber. Spred stavene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem på midterste rille ved 220 °C alm. ovnvarme i 15-20 min, og grill dem i yderligere 10 min. Vend dem undervejs.Imens forberedes burgeren. Varm burgerbollerne, og skær dem over. Træk stegen fra hinanden med 2 gafler. Byg burgeren: Bolleunderdel, salatblad, pulled pork, barbecuesauce/grillmarinade, resten af krydderiblandingen, coleslaw, salatblad og bolleoverdel.

Tip

Resten af kødet kan sagtens fryses og opvarmes til en anden gang. Brug det fx i en salat, tortilla, pita eller i en sandwich til madpakken.

Hvis du ikke bruger hele græskaret, kan du også sagtens gemme den resterende del. Den kan holde sig i op til en måned i køleskabet.