Pølsehorn

Pølsehorn image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2 t

Ingredienser

12 stk.
    • 2,5   dl mælk
    • 25   g gær
    • 1   tsk. sukker
    • 1   tsk. salt
    • 1   tsk. æg
    • 4   spsk. olivenolie
    • 100   g mel fuldkorn
    • 375   g hvedemel
    • 0,75   dl solsikkekerner kan undlades
    • 6   stk. wienerpølser
    • 12   tsk. ketchup
    • 1   dl sesamfrø

Forberedelse

    Man skal altså ikke kimse af pølsehorn. Det er en nostalgisk sag, og det smager bare altid god. Både for store og små. Denne opskrift på pølsehorn er med en smule fuldkornsmel, lidt solsikkekerner i dejen for knas og med sesamfrø på toppen. De er nemme at lave - det meste af tiden skal de faktisk bare hæve, og der kan du bruge din tid på noget andet. De er også fryservenlige, så du kan bage en stor portion og have til mange madpakker eller eftermiddagssnacks.

  1. Lun mælken til lillefingervarme og rør gæren ud heri.

  2. Kom det i en skål (gerne røremaskine) sammen med æg, olivenolie, salt og sukker og rør det sammen.

  3. Rør fuldkornsmel og solsikkekerner i og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt i 6-8 minutter, til du har en blød og smidig dej.

  4. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i en time.

  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel på et par mm tykkelse. Skær 12 stykker ud fra midten, som skulle du skære en lagkage, så du får 12 lange trekanter.

  6. Halver pølserne, smør en tsk ketchup ud på hver brede ende af de aflange trekanter og læg en halv pølse ovenpå. Rul ind mod midten.

  7. Placer pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem stå et lunt sted i 30 minutter under et klæde.

  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  9. Pensl gerne dine pølsehorn med et pisket æg og drys med sesamfrø.

  10. Bag dem i 10-12 minutter til gyldne på toppen.