Pizza al Tonno

Pizza al Tonno image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 pizzaer
    • 2   rødløg
    • 2   fed hvidløg
    • 2   spsk. olivenolie
    • 1   dåse hakkede tomater 250 g
    • 0,5   dl rødvine
    •   salt
    •   peber
    • 1   tsk. sukker
    • 2   dåser tun i olie á 185 g
    • 2   kg mozzarella
    • 125   g grønne oliven med paprika (afdryppet))
    • 0,5   gær 21 g
    • 300   g hvedemel
    •   bagepapir

Forberedelse

    Dej

    Opløs gær og sukker i 1,5 dl lunkent vand og lad det stå tildækket i 10 minutter. Mel, salt, olie og vandet med gær æltes glat. Lad dejen hæve tildækket til det dobbelte et lunt sted i ca. 1 time Dejen æltes kort igennem. Del den i 4 portioner og rul dem ud til runde eller ovale pizzaer. Læg dem på nogle med bagepapir beklædte bageplader. Alt efter opskrift kommes fyld på. Pizzaerne bages efter hinanden i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 18 minutter til de er sprøde.

    Pizza

    Pil løgene. 1/2 løg skæres i fine ringe og resten skæres i tern. Hvidløgene pilles og hakkes. Rist hvidløg sammen med løgtern i varm olivenolie. Hæld de hakkede tomater og vin ved. Smag til med salt, peber og sukker. Lad det simre i 6-8 minutter, hvorefter det køler en smule af. Lad tun, mozzarella og oliven dryppe af. Skær mozzarellaen i skiver. Smør et tyndt lag af sovsen på pizzaen og læg mozzarella på. Fordel tun, oliven og løgringe ovenpå. Bag som beskrevet i grundopskriften.