Dej
Pizza al Tonno
Ingredienser
-
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater 250 g
- 0,5 dl rødvine
- salt
- peber
- 1 tsk. sukker
- 2 dåser tun i olie á 185 g
- 2 kg mozzarella
- 125 g grønne oliven med paprika (afdryppet))
- 0,5 gær 21 g
- 300 g hvedemel
- bagepapir
Forberedelse
Opløs gær og sukker i 1,5 dl lunkent vand og lad det stå tildækket i 10 minutter. Mel, salt, olie og vandet med gær æltes glat. Lad dejen hæve tildækket til det dobbelte et lunt sted i ca. 1 time Dejen æltes kort igennem. Del den i 4 portioner og rul dem ud til runde eller ovale pizzaer. Læg dem på nogle med bagepapir beklædte bageplader. Alt efter opskrift kommes fyld på. Pizzaerne bages efter hinanden i en forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 18 minutter til de er sprøde.
Pizza
Pil løgene. 1/2 løg skæres i fine ringe og resten skæres i tern. Hvidløgene pilles og hakkes. Rist hvidløg sammen med løgtern i varm olivenolie. Hæld de hakkede tomater og vin ved. Smag til med salt, peber og sukker. Lad det simre i 6-8 minutter, hvorefter det køler en smule af. Lad tun, mozzarella og oliven dryppe af. Skær mozzarellaen i skiver. Smør et tyndt lag af sovsen på pizzaen og læg mozzarella på. Fordel tun, oliven og løgringe ovenpå. Bag som beskrevet i grundopskriften.