Pekannøddetærte

Pekannøddetærte image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

12 stk.
    • 180   g smør
    • 4   æggeblommer
    • 1   knsp. salt
    • 50   g flormelis
    • 1   knsp. vaniljestang
    • 170   g mel
    •   fedtstof
    • 200   g pekannødder
    • 1   kardemomme
    • 1   æg
    • 150   g sirup
    • 70   g brun farin
    • 60   g fløde
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
    •   sølvpapir

Forberedelse

    Ælt 120 g smør i tern sammen med 1 æggeblomme, salt, flormelis, vaniljekorn og mel. Hvis dejen bliver for tør, kan der yderligere tilsættes 1-2 spsk. koldt vand. Stil dejen på køl i mindst 1 time, og rul den herefter ud til en rund form på en flade drysset med lidt mel. Smør en springform (Ø 24 cm) med lidt fedtstof, læg bagepapir på bunden, og beklæd formen med dejen. Pres dejen op ad siden, så den danner en kant på ca. 3 cm. Dæk bunden med bagepapir, og hæld et lag tørrede bælgfrugter over. Bag tærtebunden i 10 min. ved 180 °C i en forvarmet ovn. Fjern bagepapir og bælgfrugter og bag tærtebunden yderligere 3 min, så den bliver sprød. Imens: Rist pekannødderne på en pande uden fedtstof. Smelt det resterende smør, så det brunes let, og lad det afkøle. Løsn kardemommefrøene ud af kapslen og rør dem sammen med de resterende æggeblommer, æg, sirup, rørsukker og fløde, indtil blandingen får en cremet konsistens. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Fordel nu pekannødderne på tærtebunden, hæld blandingen over, og bag tærten ved samme temperatur i 30-35 min, indtil den får en gylden farve. Efter ca. 20 min dækkes tærten med stanniol. Lad tærten køle af. Servér evt. tærten med lidt flødeskum til.