Bund
Peanutbarer
Ingredienser
-
- 200 g dadler lægges i blød i 10 min.
- 100 g mandler
- 100 g kokosmel
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- peanutbutter
- 1 dl kokosolie
- 1 dl kakaopulver
- 0,5 dl sirup
Forberedelse
200 g dadler - lægges i blød i 10 min.
100 g mandler
100 g kokosmel
½ tsk vaniljepulver
Mandlerne kommes i foodprocessoren indtil de har en melet konsistens. Herefter tilsættes de udblødte dadler (uden vandet), kokosmel og vaniljepulver. Kør foodprocessoren igen indtil massen er samlet. Pres massen flad i en lille bradepande beklædt med bagepapir og stil den i fryseren i ca. 15 min.
Fyld
Økologisk peanutbutter
Tag bradepanden ud og smør peanutbutter på toppen. Brug den mængde, der passer til dine smagsløg.
Overtræk
1 dl kokosolie
1 dl økologisk kakaopulver
½ dl sirupStil bradepanden tilbage i fryseren og lav chokoladeovertrækket; smelt kokosolie over et vandbad og bland kakaopulver og sirup i. Tag bradepanden ud af fryseren og hæld chokoladeovertrækket over. Stil den derefter i køleskabet indtil overtrækket er stivnet. Skær den færdige masse ud i små firkanter, der passer til en mundfuld. Opbevar de færdige peanutbarer i køleskabet.
Udarbejdet af Birgitte Nymann