Pastinakcremesuppe med croutoner

Pastinakcremesuppe med croutoner image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   løg
    • 2   - 3   spsk. smør
    • 800   g pastinakker
    • 20   g hvedemel
    • 300   ml mælk
    • 650   ml bouillon
    •   salt og peber
    •   muskatnødder
    • 0,25   bøtter purløg
    • 0,25   bøtter persille
    • 100   g piskefløde
    • 3   skiver toastbrød ca. 70 g

Forberedelse

    Er du også helt vild med pastinakker? Pastinakker er en fremragende rodfrugt, der kan bruges til en masse forskellige retter og på en masse forskellige måder. Her finder du en velsmagende opskrift på pastinakcremesuppe med sprøde croutoner, som du kan nyde med familien. Pastinaksuppen er nem at lave – god fornøjelse!

    Skræl pastinakken og skær den i små skiver. Skræl og hak løget. Steg begge dele i 1 spsk. smør. Strø mel udover, og svits det kort.

    Spæd med mælk, hæld bouillon ved, og krydr med salt, peber og muskat. Lad det koge op, læg låg på, og lad det koge ved svag varme i 10-15 min.Skyl i mellemtiden urterne, og hak dem fint. Fjern kanten på toastskiverne, og skær brødet i tern. Pisk fløden til skum.Purér suppen glat, og smag den til. Steg toastternene i det øvrige varme smør, salt dem let, og vend dem i urterne. Vend flødeskummet i suppen, og anret croutonerne ovenpå.