Pasta perfektion

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Pasta perfektion image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 personer
    • 400   g fettuccine
    • 1   dl olivenolie
    • 150   g serranoskinke
    • 150   g parmesanost
    • 400   g snacktomater
    • 2   fed hvidløg
    • 1   bundt basilikum
    • 1   citron økologisk
    •   salt og peber

Forberedelse

    Sæt en stor gryde over med vand.

    Halvér tomaterne, og krydr dem med lidt salt, masser af peber og reven skal fra 1 hel citron. Hæld 0,5 dl olivenolie over.

    Skær bunden af hvidløget, og pil skrællen af. Riv hvidløget over tomaterne. Bland godt.

    Kom pastaen i det varme vand. Rør forsigtigt i gryden, så pastaen ikke klumper sammen. Lad pastaen koge i 3-4 minutter.

    Kom tomaterne på en tallerken, og gem marinaden.

    Lav flager af parmesan med en skrællekniv, og fordel dem over tomaterne. Pynt med basilikum.

    Sigt vandet fra pastaen, når den er kogt. Hæld pastaen tilbage i gryden. Tilsæt marinaden fra tomaterne, og vend forsigtigt rundt. Tilsæt yderligere 0,5 dl olivenolie.

    Hæld pastaen i en dyb tallerken, og læg serranoskinken på. Drys med fint peber, og top med olivenolie.