Muffindej
Påskecupcakes med appelsin og cremet mascarponefrosting
Ingredienser
-
Muffindej
- 150 g blødt smør
- 170 g rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg str. L
- 50 g malede mandler
- 140 g hvedemel
- 25 g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- appelsinerskal
- 50 g mandler grofthakkede
-
Orangesirup
- appelsinersaft ca. 1 dl
-
Frosting
- 75 g flormelis
- 200 g mascarpone
Forberedelse
Pisk smør, sukker og vanilje længe til det er cremet.
Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være meget luftig, når æggene er pisket i.
Bland bagepulver, kakao, hvedemel og mandelmel og vend forsigtigt melblandingen i dejen.
Tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og grofthakkede mandler.
Fordel dejen i papirsbeklædte muffinsforme, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-22 min.
Kog en sirup af appelsinsaft og sukker.
Lad det småkoge i 5 minutter. Køl af.
Pensl kagerne med den afkølede appelsinsirup - siruppen vil trænge ned i overfladen. Du vil opleve, at dine muffins smager ekstra godt og holder sig ekstra saftige med denne metode.
Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og kakao i en skål. Pisk det sammen til en meget luftig og cremet smørcreme.
Tilsæt evt. et par spsk appelsinsirup, hvis du har noget til overs.
Pisk det grundigt ind i cremen.
Tilsæt stuetempereret mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed. Det er vigtigt, at du ikke pisker for hurtigt og længe, så vil cremen skille.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede reder ovenpå kagerne.
Dekorer med små æg i form af chokoladeovertrukne mandler eller lign.
Orangesirup
Frosting
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss