Påske-blondie med hindbær

Påske-blondie med hindbær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2 t

Ingredienser

10 portioner
  • Blondie

    • 400   g hvid chokolade
    • 200   g brun farin
    • 180   g smør
    • 3   æg
    • 100   g mel
    • 1   knsp. salt
    • 2   citroner økologiske, skallen fra
    • 125   g hindbær friske
  • Chokoladesmørcreme

    • 200   g smør
    • 200   g flormelis
    • 150   g hvid chokolade

Forberedelse

    Denne påske blondie er et godt bud på en dessert til påskefrokosten. Kagen er dog så lækker, at den også sagtens kan bages og nydes uden en speciel anledning. Den er forholdsvis nem at gå til og du behøver derfor ikke at være den helt store bagekanon for at lykkes med den. Vi garanterer, at den vil blive et hit hvis du er vild med kombinationen af chokolade, citrus og hindbær toppet med smørblød creme. Denne kage emmer af forår og påske – god fornøjelse!

    Blondie

  1. Forvarm ovnen på 170 grader varmluft.

  2. Smelt smørret ved lav varme. Tag smørret af blusset, og tilsæt 300 g hvid chokolade, så den smelter.

  3. Pisk brun farin og æg lyst og luftigt.

  4. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og salt, og sigt melet i.

  5. Vend forsigtigt til en ensartet masse.

  6. Vend de resterende, usmeltede 100 g chokolade og fintrevet citronskal i, hæld dejen i en beklædt form (ca. 22 x 32 cm), og tilsæt hindbærrene.

  7. Bag i ovnen i ca. 35-40 min. Hold øje med kagen ved at stikke en kagenål eller lign. i midten af kagen. Der må stadig gerne hænge en smule dej i nålen.

  8. Lad kagen køle helt af, inden du skærer den ud.

  9. Stil den gerne på køl natten over. (Jeg klippede et æg ud af et A4-papir og brugte det som skabelon).

  10. Chokoladesmørcreme

  11. Smelt chokoladen, og lad det afkøle.

  12. Pisk smørret lyst.

  13. Sigt flormelis i, og pisk til en ensartet masse.

  14. Tilsæt den smeltede chokolade, og vend med en dejskraber.

  15. Kom smørcremen i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og sprøjt det på den kolde kage.

  16. Stil kagen på køl, inden du pynter den.

  17. Pynt evt. kagen med små chokolade påskeæg eller andet påskerelateret slik i flotte farver.

  18. Når kagen er pyntet, er den klar til servering. Så er der kun tilbage at smage på dit påske mesterværk. Velbekomme!