Paneret feta med chilihonning

Paneret feta med chilihonning image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

1 stk.
    • 200   g feta
    • 1   æg
    • 3   spsk. hvedemel
    • 3   spsk. rasp
    •   olie
    • 1   spsk. honning
    • 0,75   tsk. chiliflager
    • 0,25   tsk. citroner
    • 1   håndfuld salatblad
    • 2   spsk. pistacienødder

Forberedelse

    Kombinationen af feta og honning har altid været en vinder, og med chili og citron som her, er det endnu bedre. En sprødstegt, paneret feta med en perfekt spicy og sød chilihonning med et skvis citronsaft. Server den til tapas, som en del af flere retter til en buffet eller bare på en helt almindelig hverdagsaften med lidt ekstra salat og brød til.

  1. Tag tre dybe tallerkener frem. Slå ægget ud i den første og pisk det sammen. Hæld hvedemel i den anden og rasp i den tredje.

  2. Dup fetablokken tør med køkkenrulle. Dyp den først i mel, så æg og til sidst rasp. Sørg for at den er paneret over det hele uden huller.

  3. Lad den panerede feta hvile på køl i 15 minutter.

  4. Lav imens honningdip ved at varme honning over lav varme i en lille gryde. Tilsæt chili og tag det af varmen. Smag til med citronsaft.

  5. Varm en lille pande op til middelvarme med olie, så det dækker bunden.

  6. Steg fetaen på alle sider og vend den så få gange som muligt og forsigtigt. Den er færdig, når den er gylden hele vejen rundt. Lad den trække i 5 minutter på et stykke køkkenrulle.

  7. Anret salat på et fad og sæt fetaen ovenpå. Dryp med chilihonnng og drys evt. med hakkede pistacienødder.