Paella med skaldyr og chorizo

Paella med skaldyr og chorizo image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

2 personer
    • 1   pakke skaldyr
    • 1   brev safran
    • 0,5   l hønsebouillon
    • 100   g chorizos
    • 1   løg
    • 3   fed hvidløg
    • 1   spsk. olivenolie
    • 2   røde peberfrugter
    • 1   dåse artiskokhjerter
    • 1   håndfuld persille
    • 1   spsk. paprika
    • 2   tsk. gurkemeje
    •   salt og peber
    • 3   dl grødris
    • 1   dåse hakkede tomater
    • 1   citron

Forberedelse

    Føler du dig inspireret efter din tur til Spanien eller har du blot lyst til at prøve noget nyt? Vores helt klassiske paella med skaldyr og chorizo tager dig med på en kulinarisk rejse til den spanske madkultur. Paella er en lækker risret med skaldyr, som passer særdeles godt til de varme sommeraftener på terrassen. God fornøjelse!

  1. Lad de optøede skaldyr dryppe af i en sigte. Kom varm hønsebouillon i en skål. Tilsæt safran, og rør rundt.

  2. Tænd ovnen på 200 grader.

  3. Skær chorizo i skiver, og steg dem let sprøde i en stor pande.

  4. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Tilsæt det til panden, og lad det svitse, til løgene er klare.

  5. Skær rød peber i tern, og hak persille fint.

  6. Hæld artiskokhjerterne fra dåsen, og lad dem dryppe af i en sigte. Del artiskokhjerterne i kvarte.

  7. Tilsæt rød peber, persille og artiskokhjerter til panden, og lad det svitse med under omrøring, til det tager farve.

  8. Drys med paprika, gurkemeje salt og peber, og lad det hele svitse yderligere et par minutter.

  9. Skyl risene, og vend dem i resten på panden. Hæld bouillon ved og hakkede tomater over, og vend rundt.

  10. Sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til væsken fra risene er fordampet og risene er al dente.

  11. Fordel skaldyrene over panden, og sæt den i ovnen i yderligere 5 minutter, til de er let ristede.

  12. Pynt med frisk persille og citronskiver, og servér.

  13. Nyd den spanske risret med et køligt glas hvidvin eller med en frisk kande sangria – så er det næsten ligesom at være i Spanien. Er du ikke så meget til skaldyr, kan du sagtens bruge kylling i stedet for. Du kan ligeledes tilføje eller fjerne grøntsager, som du gerne vil have mere af eller ikke kan lide – det er kun fantasien – og størrelsen på din pande – der sætter grænser for, hvad der kommer i din hjemmelavede paella.

    Udarbejdet af Emma Martiny