Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg

Oksemørbrad med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg image
Sværhedsgrad Svær
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

4 portioner
    • 1   oksemørbrad 1,2-1,5 kg
    • 4   spsk. solsikkeolie
    •   salt og peber
    •   ærteskud
  • Kantarelsaucen

    • 600   g kantareller
    • 1   skalotteløg
    • 30   g smør
    • 4   stængler timian frisk timian
    • 2   dl hønsebouillon
    • 4   dl fløde
    •   majsstivelse
  • Kartoffelpuréen

    • 4   kartofler
    • 50   g smør
    • 1   dl sødmælk
    •   salt og peber
  • Syltede rødløg

    • 2   spsk. solsikkeolie
    • 0,5   dl balsamico
    • 1   spsk. sukker
    •   salt og peber

Forberedelse

    Mørbrad

    Dup mørbraden tør. Opvarm panden med solsikkeolie, og brun mørbraden på alle sider ved høj varme. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber. Lad den stege færdig i ovnen ved 175 °C i 20-25 min (afhænger af den ønskede farve). Tag den ud, og lad den hvile tildækket i 10 min.

    Kantarelsauce

    Børst kantarellerne rene. Pil og hak løget i fine tern. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt løgene, og steg dem lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg videre i 2 min (gem en håndfuld kantareller til pynt). Tilsæt hønsebouillon og fløde. Lad simre i 2-3 min. Bland majsstivelsen med lidt vand, og rør den i saucen, hvis du ønsker, at den skal være tykkere.

    Kartoffelpuré

    Skræl kartoflerne. Skær dem i store tern, og kog dem i usaltet vand, til de er møre. Hæld vandet væk. Smelt smørret i en gryde, til det bruner. Mos kartoflerne med brunet smør og sødmælk. Krydr med salt og peber.

    Syltede rødløg

    Pil og skær løgene i både. Opvarm solsikkeolien i en gryde, og steg bådene i 4 min. Tilsæt eddike, og giv løgene et opkog. Krydr med sukker, salt og peber.

    Inden servering ristes de hele kantareller hurtigt på en tør pande. Oksemørbraden skæres i 5 cm tykke skiver. Anrettes med de syltede løg ovenpå og kartoffelpuré og kantarelsaucen ved siden af.

    Pynt med de hele kantareller og ærteskud. Krydr med salt og peber.