Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce

Oksemørbrad med bagt græskar, brombærsalat og champignonsauce image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

4 portioner
  • Græskar

    • 1   hokkaido græskar eller butternut squash (ca. 1 kg)
    • 25   g smør
    • 1   dl græskarkerner
    • 1   tsk. salt
  • Oksemørbrad

    • 25   g smør
    • 2   oksemørbrad ca. 600 g i alt
    •   peber
    • 100   g parmaskinke i skiver
  • Brombærsalat

    • 250   g brombær
    • 2   spsk. sukker
    • 1   tsk. æblecidereddike
    • 100   g hovedsalater
    • 2   pærer 2 små pærer (ca. 150 g)
    • 1   rødløg ca. 75 g
  • Champignonsauce

    • 225   g champignoner
    • 200   g hytteost
    •   salt og peber

Forberedelse

    Står du for årets nytårsmenu? Her finder du en fantastisk opskrift på oksemørbrad med de lækreste bagte græskar, brombærsalat og en cremet champignonsauce. Græskar er her en helt igennem skøn erstatning for kartofler. De giver et lækkert og frisk pift til de ellers mørke smage. Græskar passer generelt godt til efterårets og vinterens mange retter.

    Græskar

    Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i grove tern (lad skrællen blive på), og hæld dem i et ovnfast fad. Skær smørret i tern. Fordel det og græskarkernerne over stykkerne. Drys med salt, og bag stykkerne midt i ovnen ved 225 °C almindelig ovnvarme i 25-30 min.

    Oksemørbrad

    Smelt smørret i en sauterpande - det må ikke blive brunt. Brun oksemørbraderne i 2 min på alle sider ved kraftig varme. Læg dem på en tallerken, og krydr med peber. Vikl 3 skiver parmaskinke rundt om hver mørbrad. Læg kødet tilbage på panden, og steg videre ved jævn varme i 4-5 min på alle sider. Tag dem af, og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Gem panden med fedtstoffet il champignonsaucen.

    Brombærsalat

    Kog brombær, sukker og eddike i en gryde under omrøring. Skru ned, og lad det simre i 5 min under låg. Skær pærerne i tynde både og rødløget i tynde skiver. Skyl salatbladene. Tag brombærrene op med en hulske, skru op, og kog lagen ind. Tag gryden af komfuret, og vend brombærrene i igen. Anret salatbladene på et fad. Fordel skiverne af pære, rødløg samt brombærrene ovenpå.

    Champignonsauce

    Skær champignonerne i skiver. Opvarm panden med fedtstoffet fra okemørbraden igen ved kraftig varme. Svits champignonerne ved jævn varme i 5 min. Tilsæt hytteosten, og steg videre i 2 min. Smag til med salt og peber.Skær oksemørbraderne i 2 cm tykke skiver, og servér dem med bagte græskarstykker, brombærsalaten og sovsen.