Nytårs brydebrød

Nytårs brydebrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

1 portion
    • 10   g gær
    • 6   dl vand
    • 0,5   tsk. salt
    • 350   g mel
    • 250   g speltmel
    • 100   g oliven uden sten
    •   rosmarin
    •   olivenolie

Forberedelse

    Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Rør melet i dejen og rør godt i 5 minutter. Dejen er klistret og skal røres glat og fin.Lad dejen hæve enten på køkkenbordet eller i køleskabet. Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir. Tryk halve eller hele oliven uden sten ned i dejen, læg rosmarinkviste ud over dejen og giv et skvæt olivenolie. Bag i ca. 25 minutter ved 220 grader. Lækkert til supper eller gryderetter - eller til ost og pølse.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann