Nudelsuppe med svampe og æg

Nudelsuppe med svampe og æg image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

1 stk.
    • 1   l grøntsagsfond
    • 1   fed hvidløg
    • 3   cm ingefær
    • 2   spsk. sojasauce
    • 1   spsk. fiskesauce
    • 1   spsk. sesamolie
    • 2   stk. æg
    • 200   g svampe
    • 175   g nudler
    • 1   stk. forårsløg
    • 1   spsk. sesamfrø

Forberedelse

    Denne nudelsuppe er opskriften på en super nem og hurtig aftensmad, og særligt på kolde dage vil den imponere. Den er endda budgetvenlig. Den kan bruges som tøm-køleskabet, så du kan bruge grøntsager eller rester af fx kylling eller tofu, hvis du har det. Suppen laves på en base af grøntsagsfond, og så kan du smage til med det, du har. Fx soya, fiskesauce, sesamolie, ingefær og hvidløg. Det smilende æg er prikken over i'et, så det må du endelig ikke undlade.

  1. Rør grøntsagsfonden sammen med de resterende smagsgivere. Det kunne fx være soyasauce, fiskesauce og sesamolie samt fintrevet hvidløg og ingefær.

  2. Lad suppen simre, imens resten laves og smag til undervejs.

  3. Sæt vand over at koge i en lille gryde og kog æggene i 6 minutter. Tag dem op og lad dem trække i koldt vand, så du stopper tilberedningen.

  4. Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken og dryp vandet godt fra.

  5. Steg dine svampe (eller andre grøntsager) hårdt på en pande med en smule olie og et drys salt.

  6. Pil forsigtigt ægget, flæk det i to og hak forårsløg fint.

  7. Anret suppen med nudler og svampe overhældt med suppen. Top med det halverede, smilende æg, forårsløg og sesamfrø.