Nøddecreme

Nøddecreme image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 20 min

Ingredienser

1 glas
    • 200   g hasselnødder
    • 150   g rørsukker
    • 1   spsk. vindruekerneolie
    • 100   g mørk chokolade
    • 1   spsk. kakaopulver usødet
    • 1   knsp. vaniljepulver

Forberedelse

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Fordel nødderne på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Gnub så meget af skallen af som muligt, og blend herefter nødderne med rørsukker.

  3. Tilsæt olie, og bliv ved med at blende, indtil massen bliver flydende.

  4. Hak chokoladen fint, og tilsæt den sammen med kakaopulver, vaniljepulver og salt.

  5. Blend ved lav hastighed, indtil chokoladen er smeltet.

  6. Hæld nøddecremen på rene, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.

  7. Spis nøddecremen på brød, eller brug den i lagkage eller lignende.