Nemt formbrød med købt surdej

Nemt formbrød med købt surdej image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 40 min

Ingredienser

1 stk.
    • 2   spsk. surdej
    • 5   g gær
    • 6,5   dl vand
    • 600   g hvedemel
    • 200   g ølandshvedemel
    • 18   g salt
    • 3   spsk. olivenolie

Forberedelse

    Rør surdej, gær og vand godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og og ælt dejen ved maks hastighed på en røremaskine med dejkrog til den slipper skålens sider. Det kan snildt tage 25-30 min. Kom olien ned langs skålens sider og vend dejen rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 10-12 timer. Smør en lille bradepande med olie - eller anvend bagepapir - og hæld dejen ud i formen. Mens dejen hviler 5-10 min. på køkkenbordet varmes ovnen op til 250 grader. Sæt en lille bageform ind i bunden af ovnene med vand i. Det giver en bedre sprød skorpe på dit brød. Bag brødet 10 min ved 250 grader. Skru ned til 230 grader og bag brødet færdigt i ca 20 min. Vip det ud af formen og lad det køle af på en rist.

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her