Naanbrød

Naanbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 10 min

Ingredienser

10 stk.
    • 2,5   dl hvedemel
    • 2,5   dl speltmel eller en anden grov mel
    • 1   tsk. salt
    • 1   tsk. bagepulver
    • 1   spsk. olivenolie
    • 2   dl yoghurt
    •   vand til at samle dejen
    •   sesamfrø
    •   olie

Forberedelse

    Bland først de tørre ingredienser (undtagen sesamfrø) sammen og ælt herefter de våde ingredienser (undtagen smør/olie) ind i dejen, så den samles og bliver elastisk. Lad dejen stå i 20 min. under et fugtigt klæde. Varm en pande op, som du kan lægge låg over, når du bager brødene. Del dejen i 8-10 stykker. Tag ét stykke af gangen og tryk det fladt/stræk det ud, så meget du kan. Pensl med lidt olie og vend i sesamfrø. Læg det på den varme pande og læg med det samme låget på - så hæver brødet nemlig. Lad det ligge i 1 minuts tid, før du vender det og bager det på den anden side. Lad brødene ligge i et viskestykke, så de er lune og bløde, når de skal spises.

    Tip

    Du kan spise naanbrødene med pålæg på eller som sandwich eller du kan bruge dem som tilbehør til salat eller suppe.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann