Bland først de tørre ingredienser (undtagen sesamfrø) sammen og ælt herefter de våde ingredienser (undtagen smør/olie) ind i dejen, så den samles og bliver elastisk. Lad dejen stå i 20 min. under et fugtigt klæde. Varm en pande op, som du kan lægge låg over, når du bager brødene. Del dejen i 8-10 stykker. Tag ét stykke af gangen og tryk det fladt/stræk det ud, så meget du kan. Pensl med lidt olie og vend i sesamfrø. Læg det på den varme pande og læg med det samme låget på - så hæver brødet nemlig. Lad det ligge i 1 minuts tid, før du vender det og bager det på den anden side. Lad brødene ligge i et viskestykke, så de er lune og bløde, når de skal spises.
Naanbrød
Ingredienser
10
stk.
-
- 2,5 dl hvedemel
- 2,5 dl speltmel eller en anden grov mel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl yoghurt
- vand til at samle dejen
- sesamfrø
- olie
Forberedelse
Tip
Du kan spise naanbrødene med pålæg på eller som sandwich eller du kan bruge dem som tilbehør til salat eller suppe.
Udarbejdet af Birgitte Nymann