Myslibarer med nødder og dadler

Myslibarer med nødder og dadler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 35 min

Ingredienser

10 stk.
    • 150   g havregryn grovvalsede
    • 150   g mandler
    • 100   g kerner og frø
    • 70   g kokosmel
    • 12   stk. dadler svarende til ca. 160 g
    • 1,25   dl ahornsirup
    • 50   g smør
    • 1   nip salt

Forberedelse

    Disse myslibarer er sprøde, lækre og fyldt med en masse gode sager. Grove havregryn, nødder, kerner, dadler, ahornsirup og en smule smør. De er perfekte til eftermiddagssnacken, på madpakken eller picnic og du kan også medbringe dem på festivaler som en god, mættende snack, da de kan holde sig flere dage udenfor køl.

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft

  2. Bland havregryn, mandler, kerner og kokosmel på en bageplade og rist det i ovnen i 8-10 minutters tid.

  3. Hvis du ikke har pillet stenene ud af dadlerne, skal du gøre det. Vægten skal være ca 160 g, når stenene er taget ud.

  4. Blend dadlerne til en fin pure i en minihakker eller foodprocessor.

  5. Kom de blendede dadler op i en gryde med ahornsiup, smør og et nip salt og lad det smelte ved lav middelvarme. Rør rundt til du har en ensartet masse.

  6. Rør den våde og den tørre blanding sammen.

  7. Fór en lille form (ca 20 x 20 cm) med bagepapir og pres massen godt herned i.

  8. Bag det i 18-20 minutter til godt gyldent på toppen.

  9. Lad det køle helt af, inden du skærer det ud i små barer. Opbevar dem i en lufttæt boks.