Moussaka

Moussaka image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

5 personer
    • 1   stk. løg
    • 4   fed hvidløg
    • 400   g hakket oksekød
    • 1   tsk. stødt kanel
    • 0,5   tsk. allehånde
    • 2   tsk. tørret timian
    • 2   spsk. oregano frisk
    • 3   spsk. tomatpuré
    • 2   dl rødvine
    • 1   dl oksefond
    • 2   stk. auberginer
    • 400   g bagekartofler
    • 2   spsk. olivenolie
    • 30   g smør
    • 2   spsk. hvedemel
    • 6   dl mælk
    •   muskatnødder
    • 2   håndfulde revet parmesan
    •   salt og peber

Forberedelse

    En forholdsvis klassisk opskrift på moussaka med masser af smag, en god dyb kødsauce med rødvin, bechamel, aubergine og kartofler. Du kan både bruge oksekød, lammekød eller en blanding. Opskriften er nok til 4-6 personer. Server den evt. med en let, frisk salat til.

    1. Skræl og hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde i 5 minutters tid med et par spsk olie ved middelvarme.

    2. Skru lidt op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier.

    3. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin og fond. Lad det simre under låg, mens du laver resten. Smag til med salt og peber.

    4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

    5. Skær aubergine i 0,5 cm skiver og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt på begge sider. Bag dem i ovnen i 20 minutter.

    6. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolinjern. Lad dem trække i koldt vand i 5 minutter og dryp dem så af.

    7. Lav imens bechamel. Smelt smør i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt melet og rør rundt.

    8. Lad melen riste af i en par minutter, inden du tilsætter mælken lidt ad gangen. Lad saucen tykne, inden du tilsætter mere mælk.

    9. Du skal gerne ende med en cremet sauce. Lad den gerne koge igennem i et minut under grundig omrøring. Rør halvdelen af den fintrevne parmesan i.

    10. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.

    11. Saml din moussaka i et ildfast fad: Først halvdelen af kødsaucen, så halvdelen af aubergineskiverne i et lag. Et lag af kartofler og så halvdelen af bechamelsaucen. Gentag og slut af med bechamel og drys med det sidste parmesan.

    12. Bag din moussaka i cirka 40 minutter, til den er godt gylden på toppen.