Super frisk. Til Lidl Pris
Moussaka

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

løg løg1 stk. stk.
hvidløg hvidløg4 fed fed
hakket oksekød hakket oksekød400 g g
stødt kanel stødt kanel1 tsk. tsk.
allehånde allehånde0,5 tsk. tsk.
tørret timian tørret timian2 tsk. tsk.
oregano oregano
(frisk)
2 spsk. spsk.
tomatpuré tomatpuré3 spsk. spsk.
rødvine rødvin2 dl dl
oksefond oksefond1 dl dl
auberginer aubergine2 stk. stk.
bagekartofler bagekartoffel400 g g
olivenolie olivenolie2 spsk. spsk.
smør smør30 g g
hvedemel hvedemel2 spsk. spsk.
mælk mælk6 dl dl
muskatnødder muskatnød
revet parmesan revet parmesan2 håndfulde håndfuld
Salt og peber Salt og peber

Moussaka

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(1)

Opskriften

En forholdsvis klassisk opskrift på moussaka med masser af smag, en god dyb kødsauce med rødvin, bechamel, aubergine og kartofler. Du kan både bruge oksekød, lammekød eller en blanding. Opskriften er nok til 4-6 personer. Server den evt. med en let, frisk salat til.

1. Skræl og hak løg og hvidløg. Steg det i en gryde i 5 minutters tid med et par spsk olie ved middelvarme.
2. Skru lidt op for varmen og brun kødet godt af. Tilsæt herefter tomatpure og krydderier.
3. Rør godt rundt og tilsæt så rødvin og fond. Lad det simre under låg, mens du laver resten. Smag til med salt og peber.
4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
5. Skær aubergine i 0,5 cm skiver og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt på begge sider. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
6. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, evt. på mandolinjern. Lad dem trække i koldt vand i 5 minutter og dryp dem så af.
7. Lav imens bechamel. Smelt smør i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt melet og rør rundt.
8. Lad melen riste af i en par minutter, inden du tilsætter mælken lidt ad gangen. Lad saucen tykne, inden du tilsætter mere mælk.
9. Du skal gerne ende med en cremet sauce. Lad den gerne koge igennem i et minut under grundig omrøring. Rør halvdelen af den fintrevne parmesan i.
10. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
11. Saml din moussaka i et ildfast fad: Først halvdelen af kødsaucen, så halvdelen af aubergineskiverne i et lag. Et lag af kartofler og så halvdelen af bechamelsaucen. Gentag og slut af med bechamel og drys med det sidste parmesan.
12. Bag din moussaka i cirka 40 minutter, til den er godt gylden på toppen.