Super frisk. Til Lidl Pris
Moules frites med flutes

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dampede blåmuslinger

blåmuslinger blåmuslinger
(friske)
1 kg kg
gulerødder gulerod2
løg løg
(stort)
1
hvidløg hvidløg2 fed fed
forårsløg forårsløg2 strimler strimmel
persille persille1 håndfulde håndfuld
hvidvin hvidvin1,5 dl dl
piskefløde piskefløde0,25 l l
Salt og peber Salt og peber

Pommes frites

bagekartofler bagekartoffel1 kg kg
fritureolie fritureolie0,5 dl dl
Salt og peber Salt og peber
timian timian

Flutes

vand vand3 dl dl
gær gær20 g g
honning honning1 spsk. spsk.
salt salt1 tsk. tsk.
rapsolie rapsolie2 spsk. spsk.
mel mel450 g g

Moules frites med flutes

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(2)

Opskriften

  1. Start med at sætte dejen over til flutes. Opløs gær, honning, salt og olie i vandet og kom efterfølgende melet ved. Ælt godt og lad dejen hæve en times tid.
  2. Skær kartofler i pommes størrelse og læg dem i en skål med koldt vand
  3. Rens og tjek dine muslinger, de skal være lukkede fra start eller lukke sammen når man banker dem i bordet.
  4. Fortsæt med dine fritter. De skal tørres og i en gryde med varm fritureolie i 8 minutters tid. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Over med fritterne på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og timian og bag i ovnen i 20 minutters tid. Vend rundt et par gange undervejs.
  5. Form dine flutes, lad dem efterhæve i 20 minutter. Skær nogle skrå snit i dem. Pensl med olie og bag ved 220 grader varmluft i 15-20 minutter.
  6. Mens brød og fritter bager i ovnen: Snit grønt til moules frites og svits det af i olie i en dyb pande eller wok. Kom muslingerne ved og vend rundt. Tilføj hvidvin, piskefløde og salt og peber. Lad det koge op i 5-10 minutter og server med ekstra persille + fritter og flutes.