Start med at sætte dejen over til flutes. Opløs gær, honning, salt og olie i vandet og kom efterfølgende melet ved. Ælt godt og lad dejen hæve en times tid.
Moules frites med flutes
Ingredienser
-
Dampede blåmuslinger
- 1 kg blåmuslinger friske
- 2 gulerødder
- 1 løg stort
- 2 fed hvidløg
- 2 strimler forårsløg
- 1 håndfuld persille
- 1,5 dl hvidvin
- 0,25 l piskefløde
- salt og peber
-
Pommes frites
- 1 kg bagekartoffel
- 0,5 dl fritureolie
- salt og peber
- timian
-
Flutes
- 3 dl vand
- 20 g gær
- 1 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. rapsolie
- 450 g mel
Forberedelse
Skær kartofler i pommes størrelse og læg dem i en skål med koldt vand
Rens og tjek dine muslinger, de skal være lukkede fra start eller lukke sammen når man banker dem i bordet.
Fortsæt med dine fritter. De skal tørres og i en gryde med varm fritureolie i 8 minutters tid. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Over med fritterne på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og timian og bag i ovnen i 20 minutters tid. Vend rundt et par gange undervejs.
Form dine flutes, lad dem efterhæve i 20 minutter. Skær nogle skrå snit i dem. Pensl med olie og bag ved 220 grader varmluft i 15-20 minutter.
Mens brød og fritter bager i ovnen: Snit grønt til moules frites og svits det af i olie i en dyb pande eller wok. Kom muslingerne ved og vend rundt. Tilføj hvidvin, piskefløde og salt og peber. Lad det koge op i 5-10 minutter og server med ekstra persille + fritter og flutes.