Moules frites med flutes

Moules frites med flutes image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

4 personer
  • Dampede blåmuslinger

    • 1   kg blåmuslinger friske
    • 2   gulerødder
    • 1   løg stort
    • 2   fed hvidløg
    • 2   strimler forårsløg
    • 1   håndfuld persille
    • 1,5   dl hvidvin
    • 0,25   l piskefløde
    •   salt og peber
  • Pommes frites

    • 1   kg bagekartoffel
    • 0,5   dl fritureolie
    •   salt og peber
    •   timian
  • Flutes

    • 3   dl vand
    • 20   g gær
    • 1   spsk. honning
    • 1   tsk. salt
    • 2   spsk. rapsolie
    • 450   g mel

Forberedelse

  1. Start med at sætte dejen over til flutes. Opløs gær, honning, salt og olie i vandet og kom efterfølgende melet ved. Ælt godt og lad dejen hæve en times tid.

  2. Skær kartofler i pommes størrelse og læg dem i en skål med koldt vand

  3. Rens og tjek dine muslinger, de skal være lukkede fra start eller lukke sammen når man banker dem i bordet.

  4. Fortsæt med dine fritter. De skal tørres og i en gryde med varm fritureolie i 8 minutters tid. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Over med fritterne på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og timian og bag i ovnen i 20 minutters tid. Vend rundt et par gange undervejs.

  5. Form dine flutes, lad dem efterhæve i 20 minutter. Skær nogle skrå snit i dem. Pensl med olie og bag ved 220 grader varmluft i 15-20 minutter.

  6. Mens brød og fritter bager i ovnen: Snit grønt til moules frites og svits det af i olie i en dyb pande eller wok. Kom muslingerne ved og vend rundt. Tilføj hvidvin, piskefløde og salt og peber. Lad det koge op i 5-10 minutter og server med ekstra persille + fritter og flutes.