Mokka eclairs

Mokka eclairs image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

1 stykke
  • Vandbakkelser

    • 2,5   dl vand
    • 100   g smør
    • 1   tsk. salt fint
    • 1   spsk. sukker
    • 150   g hvedemel
    •   æg store
  • Mokkacreme

    • 8   æggeblommer
    • 50   g maizena
    • 0,5   vaniljestænger
    • 50   g sukker
    • 5   dl sødmælk kogt med 30 g groftmalede kaffebønner og vaniljebælgen
    • 0,5   appelsiner fintrevet skal
    • 5   dl piskefløde
  • Glasur

    • 200   g flormelis
    •   kaffe meget stærk kaffe, gerne espresso

Forberedelse

    Vandbakkelser

  1. Bring vandet i kog med smør, salt og sukker.

  2. Tag gryden fra varmen så snart vandet koger. Pisk melet i lidt efter lidt til massen er jævn.

  3. Sæt gryden tilbage på varmen og rist dejen under omrøring til dejen slipper grydens sider.

  4. Tag gryden fra varmen og køl den let ned.

  5. Tilsæt æggene et ad gangen og rør til massen er homogen og flydende men fast i konsistensen.

  6. Kom massen i en sprøjtepose.

  7. Sprøjt massen ud på bagepapir i 10-12 cm længde og ca. to cm højde.

  8. Bag dem først ved 200 grader i 15 minutter, skru derefter ned på 180 grader, og bag dem yderligere i 15 minutter med åbnet spjæld i ovnen eller med en ske i klemme i ovnlågen.

  9. Køl dem af på en rist.

  10. Mokkacreme

  11. Rør æggeblommer, maizena, vaniljekorn og sukker sammen i en gryde.

  12. Kog kaffe-mælken op til kogepunktet ved svag varme under omrøring til cremen bliver tyk og smidig.

  13. Sigt cremen over i en skål, tilsæt appelsinskallen og køl hurtigt ned i køleskabet.

  14. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen.

  15. Glasur

    Rør flormelis og kaffe sammen, tilsæt kun så meget kaffe, at glasuren ikke bliver tynd, men er fast i konsistensen.

    Servering

    Flæk vandbakkelsen i den ene side, sprøjt cremen i, fordel glasuren på toppen.