Super frisk. Til Lidl Pris
Mokka eclairs

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Vandbakkelser

vand vand2,5 dl dl
smør smør100 g g
salt salt
(fint)
1 tsk. tsk.
sukker sukker1 spsk. spsk.
hvedemel hvedemel150 g g
æg æg
(store)

Mokkacreme

æggeblommer æggeblomme8
maizena maizena50 g g
vaniljestænger vaniljestang0,5
sukker sukker50 g g
sødmælk sødmælk
(kogt med 30 g groftmalede kaffebønner og vaniljebælgen)
5 dl dl
appelsiner appelsin
(fintrevet skal)
0,5
piskefløde piskefløde5 dl dl

Glasur

flormelis flormelis200 g g
kaffe kaffe
(meget stærk kaffe, gerne espresso)

Mokka eclairs

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(1)

Opskriften

Vandbakkelser

  1. Bring vandet i kog med smør, salt og sukker.
  2. Tag gryden fra varmen så snart vandet koger. Pisk melet i lidt efter lidt til massen er jævn.
  3. Sæt gryden tilbage på varmen og rist dejen under omrøring til dejen slipper grydens sider.
  4. Tag gryden fra varmen og køl den let ned.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen og rør til massen er homogen og flydende men fast i konsistensen.
  6. Kom massen i en sprøjtepose.
  7. Sprøjt massen ud på bagepapir i 10-12 cm længde og ca. to cm højde.
  8. Bag dem først ved 200 grader i 15 minutter, skru derefter ned på 180 grader, og bag dem yderligere i 15 minutter med åbnet spjæld i ovnen eller med en ske i klemme i ovnlågen.
  9. Køl dem af på en rist.

Mokkacreme

  1. Rør æggeblommer, maizena, vaniljekorn og sukker sammen i en gryde.
  2. Kog kaffe-mælken op til kogepunktet ved svag varme under omrøring til cremen bliver tyk og smidig.
  3. Sigt cremen over i en skål, tilsæt appelsinskallen og køl hurtigt ned i køleskabet.
  4. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i cremen.

Glasur

Rør flormelis og kaffe sammen, tilsæt kun så meget kaffe, at glasuren ikke bliver tynd, men er fast i konsistensen.

Servering

Flæk vandbakkelsen i den ene side, sprøjt cremen i, fordel glasuren på toppen.