Pil løget, hak det og steg dem glasagtige i smør. Strø med honningen og lad det karamellisere let. Krydr med salt og peber, og lad det afkøle. Pluk halvdelen af basilikumbladene af og hak dem fint. Bland dem med løg og gedeflødeosten, og smag til. Vask cherrytomaterne, og skær den øverste tredjedel forsigtigt af, og udhul tomaten forsigtigt med en lille ske. Fyld løgmassen i, og sæt dem på en tallerken. Pynt med de øvrige basilikumblade. Dertil passer grissinier, saltkiks eller frisk ciabatta.
Mini tomater med karamelliserede løg og gedeflødeost
Ingredienser
8
personer
-
- 2 løg
- 1 - 2 spsk. smør
- 3 tsk. honning
- salt og peber
- 1 bøtte basilikum
- 300 g gedefriskost
- 750 g cherrytomater
Forberedelse
Tip
Små cherrytomater er fantastiske som fingermad. Lav nogle større eksemplarer, så bliver arbejdet lettere.
Næringsindhold pr. portion
Kcal
116
Protein (g)
4
Kulhydrat (g)
6
Fedt (g)
8