Mini fladbrød

Mini fladbrød image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1 t

Ingredienser

6 stk.
    • 350   g mel
    • 200   g fuldkornshvedemel
    • 0,5   pakker gær ca 21 g
    • 0,5   tsk. rørsukker
    • 2   kviste rosmarin
    • 1   spsk. olivenolie
    • 2   tsk. havsalt
    •   sesamfrø til pynt
    • 3   spsk. mælk
    • 3,25   dl vand
    •   bagepapir

Forberedelse

    Hæld begge slags mel i en skål, og lav en fordybning heri. Opløs gær og sukker i 3,25 dl lunkent vand og hæld det i fordybningen i melet. En smule mel fra kanten drysses over. Lad det hæve i 15 minutter. 1 spsk. rosmarinnåle nippes af og hakkes. Olie og salt tilsættes, og dejen æltes til den er glat. Lad den hæve tildækket i ca. 2 timer. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og æltes igennem, del den i 6 portioner og rul disse ud til ovale fladbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 minutter. Fladbrødene pensles med mælk og drysses med sesam eller rosmarinnåle. Bages i en forvarmet ovn ved 225°C i 15 minutter til de er gyldne. Serveres lune eller kolde.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 358
Protein (g) 11
Kulhydrat (g) 63
Fedt (g) 5