Hæld begge slags mel i en skål, og lav en fordybning heri. Opløs gær og sukker i 3,25 dl lunkent vand og hæld det i fordybningen i melet. En smule mel fra kanten drysses over. Lad det hæve i 15 minutter. 1 spsk. rosmarinnåle nippes af og hakkes. Olie og salt tilsættes, og dejen æltes til den er glat. Lad den hæve tildækket i ca. 2 timer. Dejen hældes ud på et meldrysset bord og æltes igennem, del den i 6 portioner og rul disse ud til ovale fladbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 minutter. Fladbrødene pensles med mælk og drysses med sesam eller rosmarinnåle. Bages i en forvarmet ovn ved 225°C i 15 minutter til de er gyldne. Serveres lune eller kolde.
Mini fladbrød
Ingredienser
6
stk.
-
- 350 g mel
- 200 g fuldkornshvedemel
- 0,5 pakker gær ca 21 g
- 0,5 tsk. rørsukker
- 2 kviste rosmarin
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. havsalt
- sesamfrø til pynt
- 3 spsk. mælk
- 3,25 dl vand
- bagepapir