Mini chokoladetærter med myntecreme og abrikoser

Mini chokoladetærter med myntecreme og abrikoser image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

6 stk.
  • Tærter

    • 60   g smør
    •   salt et drys
    • 1   æggeblomme
    • 100   g mel
    • 1   spsk. kakaopulver
    •   fedtstof
    •   frysepose
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter
    • 40   g brun farin
  • Creme og pynt

    • 25   g flormelis
    • 125   g mascarpone
    • 3   spsk. myntesirup
    • 75   g piskefløde
    • 400   g abrikoser
    •   chokoladeflader

Forberedelse

    Skær smøret i tern og ælt det sammen med sukker, salt, æggeblomme, mel og kakao i hurtigt tempo. Tilføj ved behov 1-2 spsk. koldt vand. Form dejen til en kugle, og lad den stå køligt i mindst 1 time. Skær to fryseposer op, således at du får 2 store stykker plast. Rul dejen tyndt ud mellem de opskårne fryseposer, og kom den derefter 3-5 min i fryseren. Smør 6 tærteforme med løs bund (Ø 10 cm), og beklæd dem med dejen. Stil formene køligt i ca. 30 min. Prik flere gange i bundene med en gaffel, læg bagepapir over hver form, og hæld tørrede bælgfrugter i formene. Stil bundene til forbagning i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 °C. Fjern derefter bagepapir og bælgfrugter, og bag bundene sprøde i yderligere ca. 5 min. Tag tærteformene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en køkkenrist i 10-15 min. Løsn dernæst forsigtigt bundene fra formene, og lad dem stå, indtil de er kolde. Rør mascarponen sammen med flormelis og sirup. Pisk fløden stiv, og vend den i. Kom cremen i en sprøjtepose med stjerneformet tyl, og sprøjt den på bundene. Vask abrikoserne, halvér dem, fjern stenene, og skær dem i både. Pynt tærterne med abrikosbåde og chokoladeflager.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 405
Protein (g) 5
Kulhydrat (g) 37
Fedt (g) 25