
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tærter
smør smør | 60 g g | ||
salt
salt (et drys) | |||
æggeblommer æggeblomme | 1 | ||
mel mel | 100 g g | ||
kakaopulver kakaopulver | 1 spsk. spsk. | ||
fedtstof fedtstof | |||
frysepose frysepose | |||
bagepapir bagepapir | |||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | |||
brun farin brun farin | 40 g g |
Creme og pynt
flormelis flormelis | 25 g g | ||
mascarpone mascarpone | 125 g g | ||
myntesirup myntesirup | 3 spsk. spsk. | ||
piskefløde piskefløde | 75 g g | ||
abrikoser abrikos | 400 g g | ||
chokoladeflader chokoladeflade |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteMini chokoladetærter med myntecreme og abrikoser
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skær smøret i tern og ælt det sammen med sukker, salt, æggeblomme, mel og kakao i hurtigt tempo. Tilføj ved behov 1-2 spsk. koldt vand. Form dejen til en kugle, og lad den stå køligt i mindst 1 time. Skær to fryseposer op, således at du får 2 store stykker plast. Rul dejen tyndt ud mellem de opskårne fryseposer, og kom den derefter 3-5 min i fryseren. Smør 6 tærteforme med løs bund (Ø 10 cm), og beklæd dem med dejen. Stil formene køligt i ca. 30 min. Prik flere gange i bundene med en gaffel, læg bagepapir over hver form, og hæld tørrede bælgfrugter i formene. Stil bundene til forbagning i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 °C. Fjern derefter bagepapir og bælgfrugter, og bag bundene sprøde i yderligere ca. 5 min. Tag tærteformene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en køkkenrist i 10-15 min. Løsn dernæst forsigtigt bundene fra formene, og lad dem stå, indtil de er kolde. Rør mascarponen sammen med flormelis og sirup. Pisk fløden stiv, og vend den i. Kom cremen i en sprøjtepose med stjerneformet tyl, og sprøjt den på bundene. Vask abrikoserne, halvér dem, fjern stenene, og skær dem i både. Pynt tærterne med abrikosbåde og chokoladeflager.