Skær smøret i tern og ælt det sammen med sukker, salt, æggeblomme, mel og kakao i hurtigt tempo. Tilføj ved behov 1-2 spsk. koldt vand. Form dejen til en kugle, og lad den stå køligt i mindst 1 time. Skær to fryseposer op, således at du får 2 store stykker plast. Rul dejen tyndt ud mellem de opskårne fryseposer, og kom den derefter 3-5 min i fryseren. Smør 6 tærteforme med løs bund (Ø 10 cm), og beklæd dem med dejen. Stil formene køligt i ca. 30 min. Prik flere gange i bundene med en gaffel, læg bagepapir over hver form, og hæld tørrede bælgfrugter i formene. Stil bundene til forbagning i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 °C. Fjern derefter bagepapir og bælgfrugter, og bag bundene sprøde i yderligere ca. 5 min. Tag tærteformene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en køkkenrist i 10-15 min. Løsn dernæst forsigtigt bundene fra formene, og lad dem stå, indtil de er kolde. Rør mascarponen sammen med flormelis og sirup. Pisk fløden stiv, og vend den i. Kom cremen i en sprøjtepose med stjerneformet tyl, og sprøjt den på bundene. Vask abrikoserne, halvér dem, fjern stenene, og skær dem i både. Pynt tærterne med abrikosbåde og chokoladeflager.
Mini chokoladetærter med myntecreme og abrikoser
Ingredienser
6
stk.
-
Tærter
- 60 g smør
- salt et drys
- 1 æggeblomme
- 100 g mel
- 1 spsk. kakaopulver
- fedtstof
- frysepose
- bagepapir
- tørrede bælgfrugter
- 40 g brun farin
-
Creme og pynt
- 25 g flormelis
- 125 g mascarpone
- 3 spsk. myntesirup
- 75 g piskefløde
- 400 g abrikoser
- chokoladeflader
Forberedelse
Næringsindhold pr. portion
Kcal
405
Fedt (g)
25
Kulhydrat (g)
37
Protein (g)
5