
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tærter
60 g g | smør smør | ||
salt
salt (et drys) | |||
1 | æggeblommer æggeblomme | ||
100 g g | mel mel | ||
1 spsk spsk | kakaopulver kakaopulver | ||
fedtstof fedtstof | |||
frysepose frysepose | |||
bagepapir bagepapir | |||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter | |||
40 g g | brun farin brun farin |
Creme og pynt
25 g g | flormelis flormelis | ||
125 g g | mascarpone mascarpone | ||
3 spsk spsk | myntesirup myntesirup | ||
75 g g | piskefløde piskefløde | ||
400 g g | abrikoser abrikos | ||
chokoladeflader chokoladeflade |
Mini chokoladetærter med myntecreme og abrikoser
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skær smøret i tern og ælt det sammen med sukker, salt, æggeblomme, mel og kakao i hurtigt tempo. Tilføj ved behov 1-2 spsk. koldt vand. Form dejen til en kugle, og lad den stå køligt i mindst 1 time. Skær to fryseposer op, således at du får 2 store stykker plast. Rul dejen tyndt ud mellem de opskårne fryseposer, og kom den derefter 3-5 min i fryseren. Smør 6 tærteforme med løs bund (Ø 10 cm), og beklæd dem med dejen. Stil formene køligt i ca. 30 min. Prik flere gange i bundene med en gaffel, læg bagepapir over hver form, og hæld tørrede bælgfrugter i formene. Stil bundene til forbagning i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 °C. Fjern derefter bagepapir og bælgfrugter, og bag bundene sprøde i yderligere ca. 5 min. Tag tærteformene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en køkkenrist i 10-15 min. Løsn dernæst forsigtigt bundene fra formene, og lad dem stå, indtil de er kolde. Rør mascarponen sammen med flormelis og sirup. Pisk fløden stiv, og vend den i. Kom cremen i en sprøjtepose med stjerneformet tyl, og sprøjt den på bundene. Vask abrikoserne, halvér dem, fjern stenene, og skær dem i både. Pynt tærterne med abrikosbåde og chokoladeflager.