Marengs med flødeskum og søde jordbær

Marengs med flødeskum og søde jordbær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

4 personer
    • 2   æggehvider
    • 100   g sukker
    • 400   g jordbær
    • 2   spsk. olivenolie
    • 2,5   dl piskefløde
    •   vaniljestænger korn fra ½ øko vaniljestang
    •   mørk chokolade

Forberedelse

  1. Pisk æggehviderne med halvdelen af sukkeret til det er stift. Bland forsigtigt resten af sukkeret i.

  2. Sæt 16 små toppe på en bageplade. Toppene bages i ca. 65 min ved 100 grader - ikke varmluft.

  3. Rens og halver 300 g jordbær.

  4. Kom de halve jordbær i et ildfast fad sammen med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 175 grader - gerne varmluft - i ca. 15 minutter.

  5. Pisk fløden til let skum, og vend vaniljekornene i.

  6. Rens de sidste 100 g jordbær, og skær dem ud i mindre stykker.

  7. Læg 4 marengs i bunden af fire skåle, og fordel flødeskummen ovenpå.

  8. Fordel de bagte og friske jordbær henover, og drys evt. med finthakket chokolade.

  9. Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere på iloveøko.dk/opskrifter