Super frisk. Til Lidl Pris
Lasagnefad med aubergine og tomat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

6 spsk. spsk. olivenolie olivenolie
5 fed fed hvidløg hvidløg
4 dåser dåse flåede tomater flåede tomater
2 tsk. tsk. havsalt havsalt
200 g g hakket oksekød hakket oksekød
2 auberginer aubergine
(ca. 500 g)
Salt og peber Salt og peber
150 g g revet parmesan revet parmesan
(eller pecorino)
1 kugler kugle mozzarella mozzarella
(ca. 125 g)

Lasagnefad med aubergine og tomat

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(11)

Sådan gør du

Varm olivenolie op(2 spsk) i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time - rør undervejs. Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.

Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber. Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne.

Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/pecorino - fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op. Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen. Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter