Super frisk. Til Lidl Pris
Lasagnefad med aubergine og tomat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

olivenolie olivenolie6 spsk. spsk.
hvidløg hvidløg5 fed fed
flåede tomater flåede tomater4 dåser dåse
havsalt havsalt2 tsk. tsk.
hakket oksekød hakket oksekød200 g g
auberginer aubergine
(ca. 500 g)
2
Salt og peber Salt og peber
revet parmesan revet parmesan
(eller pecorino)
150 g g
mozzarella mozzarella
(ca. 125 g)
1 kugler kugle

Lasagnefad med aubergine og tomat

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(16)

Opskriften

Der er ikke noget, der slår en lækker lasagne, der smager godt og som er lavet på gode råvarer. Du skal derfor heller ikke lade dig begrænse af dine madpræferencer, hvis du f.eks. ikke tåler gluten eller du bare ikke har lyst til de klassiske lasagneplader. Vores opskrift på lasagnefad med aubergine og tomat er uden de klassiske lasagneplader, hvor du i stedet bruger auberginerne til at skille lagene fra hinanden – god fornøjelse!

Varm olivenolie op(2 spsk) i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time - rør undervejs. Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.

Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber. Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne.

Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/pecorino - fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op. Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen. Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.

Hvis du ønsker at lave lasagnefadet til en vegetarisk eller vegansk udgave, anbefaler vi at udskifte kød og ost med kødfrie alternativer som squash eller svampe. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan komme i dette velsmagende lasagnefad med aubergine og tomat.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening. Læs mere påiloveøko.dk/opskrifter