Langtidsstegt and med sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Salt og peber Salt og peber
ænder and
peber peber
2 - 3 æbler æble
10 stk. stk. svesker sveske
(udstenede svesker)
3 kviste kvist timian timian
0,5 kg kg blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fx persillerod, gulerod og knoldselleri)
1 l l vand vand

Sauce

4 - 6 dl dl stegesky fra anden stegesky fra anden
blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fra bradepanden)
1 dl dl vand vand
3 spsk spsk hvedemel hvedemel
Salt og peber Salt og peber
rødvine rødvin
(lidt rødvin)

Langtidsstegt and med sauce

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
0:40 min
(2)

Sådan gør du

Hvis anden er frossen skal den tø langsomt op i køleskab i 2-3 dage.

Rens anden og dup den tør med køkkenrulle indvendig og udvendig. Skær de yderste vingeled af. Krydr anden med salt og peber både indvendig og udvendig. Skyl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Bland æblebåde, svesker og timian sammen og fyld anden godt op. Kryds andelårene og bind dem sammen med en bomuldsnor, så lårene sidder helt tæt til brystet. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern.

Kom dem i en bradepande sammen med 1 liter vand, vingespidser og evt. indmad fra anden. Stil bradepanden nederst i en forvarmet ovn på 150°C.

Læg anden med brystet nedad på en bagerist og stil den lige over bradepanden. Vend anden efter en times tid og steg den færdig, til temperaturen i lårkødet er 75°C. Det tager ca. 50-60 min. pr. kg kød. Skru ovnen op på 200°C, når anden er næsten færdigstegt, så andeskindet bliver flot gyldent.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile, mens saucen tilberedes. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum overfladen fri for fedt.

Mos rodfrugterne fra bradepanden gennem en sigte henover gryden med stegesky. Ryst vand og hvedemel til en jævning. Kog skyen op og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring, til saucen har en passende konsistens. Lad saucen koge ca. 5 min.

Smag saucen til med salt, peber og lidt rødvin. Parter anden i portionsstykker og server

Måske kan du også lide ...

Andebrystfilet med sherry/orange sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebrystfilet med sherry/orange sauce
1:00 t
(1)
Grydestegt andelår på appelsin-rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grydestegt andelår på appelsin-rødkål
0:50 min
(3)
Rødkålstærter med flødeost

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålstærter med flødeost
1:15 t
(1)
Rødkålssalat med appelsin og æble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat med appelsin og æble
0:10 min
(3)
And med mandelrisotto og brombær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

And med mandelrisotto og brombær
1:10 t
(1)
Andebryster med lynsyltede tranebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebryster med lynsyltede tranebær
1:00 t
(6)
Rødkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat
0:10 min
(2)
Råmarineret rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Råmarineret rødkål
0:10 min
(4)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
New
Sådan tilbereder du en saftig andesteg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du en saftig andesteg
1:45 t
(0)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
New
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan udskærer du en and
1:45 t
(0)
Pærecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pærecreme
0:35 min
(0)
WH
WH
Den perfekte juleand

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Den perfekte juleand
4:00 t
(0)
WH
WH
Risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Risalamande
6:00 t
(0)
Klassisk blomkålsgratin

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Klassisk blomkålsgratin
0:55 min
(1)
Stegte gulerødder med sennepskylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stegte gulerødder med sennepskylling
0:50 min
(0)