
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Salt og peber Salt og peber | |||
ænder and | |||
peber peber | |||
æbler æble | 2 - 3 | ||
svesker
sveske (udstenede svesker) | 10 stk. stk. | ||
timian timian | 3 kviste kvist | ||
blandede rodfrugter
blandede rodfrugter (fx persillerod, gulerod og knoldselleri) | 0,5 kg kg | ||
vand vand | 1 l l |
Sauce
stegesky fra anden stegesky fra anden | 4 - 6 dl dl | ||
blandede rodfrugter
blandede rodfrugter (fra bradepanden) | |||
vand vand | 1 dl dl | ||
hvedemel hvedemel | 3 spsk. spsk. | ||
Salt og peber Salt og peber | |||
rødvine
rødvin (lidt rødvin) |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteLangtidsstegt and med sauce
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Hvis anden er frossen skal den tø langsomt op i køleskab i 2-3 dage.
Rens anden og dup den tør med køkkenrulle indvendig og udvendig. Skær de yderste vingeled af. Krydr anden med salt og peber både indvendig og udvendig. Skyl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Bland æblebåde, svesker og timian sammen og fyld anden godt op. Kryds andelårene og bind dem sammen med en bomuldsnor, så lårene sidder helt tæt til brystet. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern.
Kom dem i en bradepande sammen med 1 liter vand, vingespidser og evt. indmad fra anden. Stil bradepanden nederst i en forvarmet ovn på 150°C.
Læg anden med brystet nedad på en bagerist og stil den lige over bradepanden. Vend anden efter en times tid og steg den færdig, til temperaturen i lårkødet er 75°C. Det tager ca. 50-60 min. pr. kg kød. Skru ovnen op på 200°C, når anden er næsten færdigstegt, så andeskindet bliver flot gyldent.
Tag anden ud af ovnen og lad den hvile, mens saucen tilberedes. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum overfladen fri for fedt.
Mos rodfrugterne fra bradepanden gennem en sigte henover gryden med stegesky. Ryst vand og hvedemel til en jævning. Kog skyen op og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring, til saucen har en passende konsistens. Lad saucen koge ca. 5 min.
Smag saucen til med salt, peber og lidt rødvin. Parter anden i portionsstykker og server