#LidlOverrasker
Langtidsstegt and med sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Salt og peber Salt og peber
ænder and
peber peber
2 - 3 æbler æble
10 stk. stk. svesker sveske
(udstenede svesker)
3 kviste kvist timian timian
0,5 kg kg blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fx persillerod, gulerod og knoldselleri)
1 l l vand vand

Sauce

4 - 6 dl dl stegesky fra anden stegesky fra anden
blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fra bradepanden)
1 dl dl vand vand
3 spsk. spsk. hvedemel hvedemel
Salt og peber Salt og peber
rødvine rødvin
(lidt rødvin)

Langtidsstegt and med sauce

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(2)

Sådan gør du

Hvis anden er frossen skal den tø langsomt op i køleskab i 2-3 dage.

Rens anden og dup den tør med køkkenrulle indvendig og udvendig. Skær de yderste vingeled af. Krydr anden med salt og peber både indvendig og udvendig. Skyl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Bland æblebåde, svesker og timian sammen og fyld anden godt op. Kryds andelårene og bind dem sammen med en bomuldsnor, så lårene sidder helt tæt til brystet. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern.

Kom dem i en bradepande sammen med 1 liter vand, vingespidser og evt. indmad fra anden. Stil bradepanden nederst i en forvarmet ovn på 150°C.

Læg anden med brystet nedad på en bagerist og stil den lige over bradepanden. Vend anden efter en times tid og steg den færdig, til temperaturen i lårkødet er 75°C. Det tager ca. 50-60 min. pr. kg kød. Skru ovnen op på 200°C, når anden er næsten færdigstegt, så andeskindet bliver flot gyldent.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile, mens saucen tilberedes. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum overfladen fri for fedt.

Mos rodfrugterne fra bradepanden gennem en sigte henover gryden med stegesky. Ryst vand og hvedemel til en jævning. Kog skyen op og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring, til saucen har en passende konsistens. Lad saucen koge ca. 5 min.

Smag saucen til med salt, peber og lidt rødvin. Parter anden i portionsstykker og server

Langtidsstegt and med sauce
40 min

Langtidsstegt and med sauce

Ingredienser

and
peber
æble
2 - 3
sveske (udstenede svesker)
10 stk.
timian
3 kvist
blandede rodfrugter (fx persillerod, gulerod og knoldselleri)
0.5 kg
vand
1 l
stegesky fra anden
4 - 6 dl
blandede rodfrugter (fra bradepanden)
vand
1 dl
hvedemel
3 spsk.
Salt og peber
rødvin (lidt rødvin)
Langtidsstegt and med sauce
40 min

Step 1

Langtidsstegt and med sauce

Hvis anden er frossen skal den tø langsomt op i køleskab i 2-3 dage.

Rens anden og dup den tør med køkkenrulle indvendig og udvendig. Skær de yderste vingeled af. Krydr anden med salt og peber både indvendig og udvendig. Skyl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Bland æblebåde, svesker og timian sammen og fyld anden godt op. Kryds andelårene og bind dem sammen med en bomuldsnor, så lårene sidder helt tæt til brystet. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern.

Kom dem i en bradepande sammen med 1 liter vand, vingespidser og evt. indmad fra anden. Stil bradepanden nederst i en forvarmet ovn på 150°C.

Læg anden med brystet nedad på en bagerist og stil den lige over bradepanden. Vend anden efter en times tid og steg den færdig, til temperaturen i lårkødet er 75°C. Det tager ca. 50-60 min. pr. kg kød. Skru ovnen op på 200°C, når anden er næsten færdigstegt, så andeskindet bliver flot gyldent.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile, mens saucen tilberedes. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum overfladen fri for fedt.

Mos rodfrugterne fra bradepanden gennem en sigte henover gryden med stegesky. Ryst vand og hvedemel til en jævning. Kog skyen op og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring, til saucen har en passende konsistens. Lad saucen koge ca. 5 min.

Smag saucen til med salt, peber og lidt rødvin. Parter anden i portionsstykker og server

and
peber
æble: 2 - 3
sveske (udstenede svesker): 10 stk.
timian: 3 kvist
blandede rodfrugter (fx persillerod, gulerod og knoldselleri): 0.5 kg
vand: 1 l
stegesky fra anden: 4 - 6 dl
blandede rodfrugter (fra bradepanden)
vand: 1 dl
hvedemel: 3 spsk.
Salt og peber
rødvin (lidt rødvin)
Langtidsstegt and med sauce

Feedback

How did you like cooking with us?

Måske kan du også lide ...

Grydestegt andelår på appelsin-rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grydestegt andelår på appelsin-rødkål
50 min
(3)
Rødkålstærter med flødeost

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålstærter med flødeost
1:15 t
(1)
Rødkålssalat med appelsin og æble

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat med appelsin og æble
10 min
(3)
And med mandelrisotto og brombær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

And med mandelrisotto og brombær
1:10 t
(1)
Andebryster med lynsyltede tranebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebryster med lynsyltede tranebær
60 min
(6)
Andebrystfilet med sherry/orange sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Andebrystfilet med sherry/orange sauce
60 min
(1)
Rødkålssalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rødkålssalat
10 min
(2)
Råmarineret rødkål

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Råmarineret rødkål
10 min
(4)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du en saftig andesteg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du en saftig andesteg
1:45 t
(12)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan udskærer du en and
1:45 t
(7)
Pærecreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Pærecreme
35 min
(0)
WH
WH
Den perfekte juleand

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Den perfekte juleand
4:00 t
(0)
WH
WH
Risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Risalamande
6:00 t
(1)
Offer
Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svinemørbrad med ovnbagt hokkaido-græskar, bacon og blommechutney
1:20 t
(1)
Afhakkede fingre (Pølser med ketchup)

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Afhakkede fingre (Pølser med ketchup)
10 min
(0)