Super frisk. Til Lidl Pris
Langtidsstegt and med sauce

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Salt og peber Salt og peber
ænder and
peber peber
æbler æble2 - 3
svesker sveske
(udstenede svesker)
10 stk. stk.
timian timian3 kviste kvist
blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fx persillerod, gulerod og knoldselleri)
0,5 kg kg
vand vand1 l l

Sauce

stegesky fra anden stegesky fra anden4 - 6 dl dl
blandede rodfrugter blandede rodfrugter
(fra bradepanden)
vand vand1 dl dl
hvedemel hvedemel3 spsk. spsk.
Salt og peber Salt og peber
rødvine rødvin
(lidt rødvin)

Langtidsstegt and med sauce

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(15)

Opskriften

Hvis anden er frossen skal den tø langsomt op i køleskab i 2-3 dage.

Rens anden og dup den tør med køkkenrulle indvendig og udvendig. Skær de yderste vingeled af. Krydr anden med salt og peber både indvendig og udvendig. Skyl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset.

Bland æblebåde, svesker og timian sammen og fyld anden godt op. Kryds andelårene og bind dem sammen med en bomuldsnor, så lårene sidder helt tæt til brystet. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern.

Kom dem i en bradepande sammen med 1 liter vand, vingespidser og evt. indmad fra anden. Stil bradepanden nederst i en forvarmet ovn på 150°C.

Læg anden med brystet nedad på en bagerist og stil den lige over bradepanden. Vend anden efter en times tid og steg den færdig, til temperaturen i lårkødet er 75°C. Det tager ca. 50-60 min. pr. kg kød. Skru ovnen op på 200°C, når anden er næsten færdigstegt, så andeskindet bliver flot gyldent.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile, mens saucen tilberedes. Hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte i en gryde. Lad den stå et øjeblik og skum overfladen fri for fedt.

Mos rodfrugterne fra bradepanden gennem en sigte henover gryden med stegesky. Ryst vand og hvedemel til en jævning. Kog skyen op og tilsæt jævningen i en tynd stråle under konstant omrøring, til saucen har en passende konsistens. Lad saucen koge ca. 5 min.

Smag saucen til med salt, peber og lidt rødvin. Parter anden i portionsstykker og server