Laks med tomat og oliven

kokkelandsholdet
kokkelandsholdet
Laks med tomat og oliven image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 2:30 t

Ingredienser

3 personer
    • 400   g tomater blandede
    • 1   kg tomat
    • 300   g laks fersk
    • 60   g æggehvider pasteuriserede
    • 135   g rapsolie eller anden neutral olie
    • 2   spsk. olivenolie
    • 1   citron
    • 1   hvidløg
    • 0,5   bundter estragon
    • 1   spsk. smør
    •   salt og peber
    •   krydderurter til pynt

Forberedelse

  1. Blend tomater og sigt dem i et viskestykke.

  2. Skær tomaterne i halve, og marinér dem med citronskal, salt og peber, hvidløg, 0,5 bundt estragon og 2 spsk. olivenolie.

  3. Halvdelen af tomaterne lægges på en bageplade og tørres i ovnen ved 100 grader i ca. 2 timer.

  4. Skær laksen i små tern og marinér med salt, peber, citronskal og estragon.

  5. Æggehvider, citronsaft, salt og olie vejes op i et højt bæger og blendes sammen med en stavblender.

  6. Sigt tomatvand fra og smag til med salt.

  7. Anretning

    Anret tomaterne i en cirkel og fordel mayonnaise omkring.

    Laksetartaren quennelles op med to skeer og placeres i midten af tallerkenen - pynt med urterne.

    Mix lidt tomatvand med olivenolie og anret et par skefulde i midten af en dyb tallerken.