Blend tomater og sigt dem i et viskestykke.
Laks med tomat og oliven
Ingredienser
3
personer
-
- 400 g tomater blandede
- 1 kg tomat
- 300 g laks fersk
- 60 g æggehvider pasteuriserede
- 135 g rapsolie eller anden neutral olie
- 2 spsk. olivenolie
- 1 citron
- 1 hvidløg
- 0,5 bundter estragon
- 1 spsk. smør
- salt og peber
- krydderurter til pynt
Forberedelse
Skær tomaterne i halve, og marinér dem med citronskal, salt og peber, hvidløg, 0,5 bundt estragon og 2 spsk. olivenolie.
Halvdelen af tomaterne lægges på en bageplade og tørres i ovnen ved 100 grader i ca. 2 timer.
Skær laksen i små tern og marinér med salt, peber, citronskal og estragon.
Æggehvider, citronsaft, salt og olie vejes op i et højt bæger og blendes sammen med en stavblender.
Sigt tomatvand fra og smag til med salt.
Anretning
Anret tomaterne i en cirkel og fordel mayonnaise omkring.
Laksetartaren quennelles op med to skeer og placeres i midten af tallerkenen - pynt med urterne.
Mix lidt tomatvand med olivenolie og anret et par skefulde i midten af en dyb tallerken.