Kyllingeschnitzel med græske citronkartofler

Kyllingeschnitzel med græske citronkartofler image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

4 portioner
    • 1   kg kartoffel
    • 0,5   dl olivenolie
    • 1   citron revet skal fra
    • 1,5   dl citronersaft friskpresset
    • 2,5   dl boullion fx høns
    • 6   fed hvidløg
    • 0,5   spsk. oregano
    • 1   tsk. salt
    • 420   g kyllingelårfilet
    • 2   dl rasp
    •   salt og peber
    • 1   spsk. chiliflager
    • 1   spsk. provencekrydderi
    •   fedtstof til stegning

Forberedelse

  1. Skræl kartofler og skær dem i halve.

  2. Kom dem i en skål og vend dem grundigt sammen med olie, citronskal og -saft, bouillon, presset hvidløg, oregano og salt.

  3. Kom alt i en bradepande og bag kartoflerne i ovnen ved 200 °C i 35-40 minutter til kartoflerne er møre og gyldne og væden næsten er fordampet.

  4. Krydr lårfileterne med salt og peber.

  5. Rør rasp med chili og provencekrydderi og vend kyllingestykkerne grundigt heri.

  6. Steg dem på en pande i fedtstof til de er gyldne og gennemstegte ca. 4 minutter på hver side og server dem straks med de varme kartofler.