Kylling i karry er en lækker og cremet efterårsret, der er en sikker favorit blandt hele familien. Kylling i karry kan være et alternativ til boller i karry, men bør ikke sammenlignes. Vores opskrift på kylling i karry byder på spændende krydderier, der giver retten en lækker balanceret smag. Prøv opskriften herunder. God fornøjelse!
Kylling i karry
Ingredienser
-
- 500 g kyllingebrystfileter
- 2 spsk. smør
- 1 løg
- 1 æble
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel ingefær
- 1 - 2 spsk. karry
- 2 spsk. hvedemel
- l boullion kylling
- 1 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde
-
Tilbehør
- 4 ris fx fuldkorns basmatiris
- 1 æble
- 1 håndfuld rosin
- 1 håndfuld persille
Forberedelse
Skær kyllingekød i grove tern.
Pil og hak løget fint.
Skyl æblet, fjern kernehuset, og riv det groft.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Smelt smør i en stor gryden.
Steg først karrypulveret et par minutter - det giver en god smag, når karry ristes lidt.
Tilsæt dernæst løg, æble, hvidløg og ingefær, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde.
Tilsæt kyllingetern til gryden. Vend rundt og brun dem på alle sider.
Tilsæt mel, og vend rundt, så det fordeler sig i gryden.
Hæld dernæst bouillon, mælk og fløde i gryden.
Lad saucen koge op, og lad den simre i 10 minutter, inden retten smages til.
Imens retten koger kan du forberede dine toppings: æbleskiver, rosiner, persille, peanuts, eller hvad du har lyst til.
Tilbehør
Kog ris efter pakkens anvisning.
Kylling i karry
Servér med ris og toppings.
Udarbejdet af Emma Martiny