Kom rødbederne i en gryde og dæk dem med vand. De skal ikke skrælles. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge i ca. 40 minutter til de er møre. Køl dem ned i koldt vand. Skær enderne af og ”smut” skrællen af.
Krydret hakkedreng med marokkansk rødbedesalat
Ingredienser
4
portioner
-
Rødbedesalat
- 5 rødbeder store
- 0,5 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 appelsin økologisk, saft og revet skal
- 2 stk. salt
- 1 tsk. stødt spidskommen
- dl mynteblade friske
- dl koriander friske
-
Hakkedrenge
- 500 g hakket oksekød
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. chiliflager
- 0,5 løg finthakket
- 1 tsk. stødt spidskommen
- fedtstof til stegning
Forberedelse
Skær de kogte rødbeder i tern og kom dem sammen med løg i tynde strimler i en skål. Tilsæt olie, revet appelsinskal, appelsinsaft, salt, spidskommen og friske krydderurter og vend alt sammen.
Ælt salt, chili, finthakket løg og spidskommen i kødet og form det til 4 bøffer. Steg dem i fedtstof på en pande til de er gennemstegte og server dem straks med rødbedesalaten.