Krydret hakkedreng med marokkansk rødbedesalat

Krydret hakkedreng med marokkansk rødbedesalat image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

4 portioner
  • Rødbedesalat

    • 5   rødbeder store
    • 0,5   løg
    • 1   spsk. olivenolie
    • 1   appelsin økologisk, saft og revet skal
    • 2   stk. salt
    • 1   tsk. stødt spidskommen
    •   dl mynteblade friske
    •   dl koriander friske
  • Hakkedrenge

    • 500   g hakket oksekød
    • 1   tsk. salt
    • 1   tsk. chiliflager
    • 0,5   løg finthakket
    • 1   tsk. stødt spidskommen
    •   fedtstof til stegning

Forberedelse

    Kom rødbederne i en gryde og dæk dem med vand. De skal ikke skrælles. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge i ca. 40 minutter til de er møre. Køl dem ned i koldt vand. Skær enderne af og ”smut” skrællen af.

    Skær de kogte rødbeder i tern og kom dem sammen med løg i tynde strimler i en skål. Tilsæt olie, revet appelsinskal, appelsinsaft, salt, spidskommen og friske krydderurter og vend alt sammen.

    Ælt salt, chili, finthakket løg og spidskommen i kødet og form det til 4 bøffer. Steg dem i fedtstof på en pande til de er gennemstegte og server dem straks med rødbedesalaten.